Košarka

Calderon: "Teže nego smo očekivali"

Lovro Štrbinić • srijeda, 31.08.2011.
Calderon: "Teže nego smo očekivali"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Španjolska košarkaška reprezentacija, koja za mnoge na ovom Eurobasketu slovi kao glavni favorit za zlato, nije na uvjerljiv način ušla u natjecanje. Pobijedili su Poljsku, ali i iz njihovih redova dolaze izjave da je bilo teže nego što su očekivali.

Španjolska je na otvaranju ovogodišnjeg Eurobasketa svladali Poljsku rezultatom 83:78. Unatoč velikoj prednosti Španjolaca tijekom većeg dijela susreta Poljaci su pred kraj uspjeli zaprijetiti, no na kraju nisu imali dovoljno znanja i iskustva da prirede veliko iznenađenje.

"Prve utakmice su uvijek teške, imamo iskustva u tome i znamo kako je važno započeti pobjedom. No, ne može se svaki dan pobjeđivati s 20 poena razlike. Poljska je igrala veoma dobro, pogodila nekoliko šuteva i natjerala nas da se potrudimo više nego što smo očekivali", izjavio je nakon dvoboja Jose Manuel Calderon.

Vezane vijesti

Nastavio je još malo o samom dvoboju: "Kontrolirali smo susret, ali oni su pogodili nekoliko šuteva, uzeli nekoliko skokova i počeli vjerovati. Nakon toga smo malo pojačali i vratili se u dvoboj. Nisu nas iznenadili, znali smo da su dobri šuteri."

Vrlo sličnog mišljenja je i Ricky Rubio koji također ističe važnost, ali i nepredvidljivost prve utakmice. "Pozitivna stvar je što smo upisali pobjedu, ali moramo se popraviti u mnogo čemu", riječi su Rubija koji na kraju zaključuje: "Europska razina je vrlo visoka i sigurno je da nam ni sutra protiv Portugala neće biti lako."

EP 2011., Skupina C

1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2011., Skupina C

1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!