Rukomet

Humanitarna akcija za pomoć Iztoku Pucu

Zvonka Keliš • petak, 02.09.2011.
Humanitarna akcija za pomoć Iztoku Pucu
Foto: Davor Sajko

Bivši hrvatski i slovenski rukometni reprezentativac, Iztok Puc, već se nekoliko mjeseci bori s teškom bolesti. Budući da je liječenje veoma skupo njegov je nekadašnji suigrač Rolando Pušnik odlučio organizirati humanitarnu akciju kako bi mu se pomoglo.

Legendarni slovenski vratar,Rolando Pušnik, ujedno i bivši kapetan slovenske rukometne reprezentacije koji trenutno radi u Kataru, organizirat će zajedno s Draganom Jusupović humanitarnu akciju za bivšega hrvatskoga i slovenskoga reprezentativca Iztoka Puca. Puc se, naime, u bolnici u SAD-u već nekoliko mjeseci bori s rakom pluća koji se nedavno proširio i na jetra. 44-godišnjem bivšem rukometašu život visi o tankoj niti te njemu, njegovoj supruzi i sinu svaki dan predstavlja novu borbu.

Pušnik, bivši suigrač Iztoka Puca, bi stoga kroz humanitarnu akciju htio prikupiti novac potreban za Iztokovo liječenje koje je veoma skupo: "Dragana i ja smo se već suočili s ovom bolešću i znamo koliko je teška. Iztok je uistinu dobar prijatelj te bi stoga htio da mu svi pomognemo. Razgovarao sam s njegovom suprugom koja mu je prenijela našu ideju i on ju je prihvatio s velikim odobravanjem" izjavio je Pušnik za Sportal.

Iztok Puc rođen je u Slovenj Gradcu te je u svojoj rukometnoj karijeri nastupio za tri reprezentacije, jugoslavensku, hrvatsku i slovensku. S reprezentacijom Hrvatske je 1996. godine osvojio i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti. Svoju prvu neslužbenu utakmicu za Sloveniju odigrao je u poznatoj dvorani Golovec gdje se njegova reprezentacija, na čelu s kapetanom Rolandom Pušnikom, suočila s Italijom.

Rukometni klub Celje na čelu s Romanom Pungartnikom pomoći će Pušniku i prijateljima u organizaciji humanitarne utakmice u Celju koja će se održati krajem listopada. U utakmici će sudjelovati posebno izabrani slovenski rukometaši što je potvrdio i izbornik rukometne reprezentacije Slovenije, Boris Denič.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.09.2011. u 09:00
    Svaka čast na ovim plusevima!Dokaz je to da još uvijek ima normalnih HRVATA.Ako Gobac i Mateša ništa ne poduzmu po pitanju Pušnikove akcije to će biti jedna od najvećih sramota hrvatskog sporta.Pucu i familiji treba pružit svaku potporu u nadi da će imat snage izborit još jednu pobjedu u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.09.2011. u 08:53
    Ovo mi je prvi glas da je Iztok bolestan,i zaista me ovo saznanje šokiralo i ostavilo bez riječi.Nadam se da će se skupiti potrebna novčana cifra i da će se velikom čovjeku i rukometašu spasiti život!Nemojte da vam pišem koliko je on dao hrvatskom rukometu,reprezentaciji i zagrebu!!
    Obrisan korisnik
  • jugoplastika02.09.2011. u 02:11
    trebali bi i naši pomoć. ipak je on osvojia zlatnu olimpijsku medalju za Hrvatsku. Ajde Gobac, mrdni tom debelon guzičetinom i pomozi čoviku.
    jugoplastika