Nogomet

Kako su igrali: Zagrijali se za Izrael

Nikola Vlahović • petak, 02.09.2011.
Kako su igrali: Zagrijali se za Izrael
Foto: EPA

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Maltu 3:1, međutim, naši reprezentativci dosta su se mučili. Obrana nije bila baš najsigurnija, vezni red, osim Badelja, skroz bezidejan, a napad se dosta trudio, ali nije uspio zatresti protivničku mrežu. Nadajmo se da je ovo bilo samo zagrijavanje za Izrael...

Stipe Pletikosa: Nje imao previše posla, a kod gola Malte je možda mogao i bolje reagirati, međutim, nije kriv za gol.

Vedran Ćorluka: U prvom poluvremenu pokazao par nesigurnosti, posebno kod pogotka Malte. Zajedno je s Lovrenom stajao daleko od napadača Malte koji se pokraj njih slobodno ubacio i lijepo zatresao našu mrežu. Pogrešku kod gola ispravio dobrom intervencijom u 56. minuti kada ja u zadnji tren prekinuo kontru Malte koja je mogla biti vrlo opasna.

Dejan Lovren: Isto kao i Vedran Ćorluka. U nekoliko navrata nesiguran, a nakon nesporazuma s Pletikosom u 12. minuti mogli smo biti kažnjeni pogotkom. Stoperski par Lovren - Ćorluka nije bio pretjerano siguran u ovoj utakmici. Međutim, golom u 68. minuti Lovren se iskupio za nekoliko nesigurnih reakcija.

Šime Vrsaljko: Solidna partija mladog igrača Dinama što se tiče defenzivnih obaveza. Međutim, malo je Vrsaljko sudjelovao u igri prema naprijed. Baš kao i Strinić, bočni igrači morali su više probijati stranu i tako biti opasniji za obranu Malte.

Ivan Strinić: Nakon njegovog ubačaja u 11. minuti Vukojević je zabio za vodstvo Hrvatske. To je sve što je Strinić napravio. Ne može se reći da se nije trudio, ali od bočnog igrača se više očekuje.

Ognjen Vukojević: Puno trke na sredini terena i lijep gol s vrha šesnaesterca. Još jedna dobra utakmica Vukojevića koji je uspješno odradio ono što je izbornik od njega tražio.

Milan Badelj (do 80. minute): Jedini pravi razigravač u večerašnjoj utakmici. Nekoliko dobrih proigravanja, a nakon lijepe kombinacije naših reprezentativaca rutinirano zabio za 2:0 u 31. minuti. Badelj je dobru partiju okrunio i asistencijom Lovrenu u 68. minuti. Sve u svemu, vrlo dobra utakmica mladog veznjaka koji će Biliću zadati slatke brige. Igrač utakmice.

Darijo Srna: Mogao je Srna odmah u petoj minuti zabiti za vodstvo, ali nije najbolje zahvatio loptu. Sjajan slobodnjak u 30. minuti, ali je lopta prohujala pored vratnice. Dosta aktivan u prvih 45 minuta. U nastavku nastavio s prodorima i dobrim centaršutevima. Malo je nedostajalo da bude vrlo dobro izdanje Srne, ali je odradio još jednu dobru utakmicu.

Ivan Perišić (do 66. minute): Imao je dosta prostora, međutim, bio je rezerviran u prvom poluvremenu. U 35. minuti mogao je veznjak Borussije i bolje reagirati i umjesto dodavanja za Klasnića pucati po golu. U nastavku se trgnuo te zatresao gredu u 48. minuti, ali do izlaska iz utakmice nije ništa više pokazao.

Mario Mandžukić: Puno trke, ali bez prave prilike u prvom poluvremenu. Nakon ubačaja Vrsaljka s desne strane malo je zakasnio na loptu te ju je vratar Malte pokupio prije njega. U nastavku, baš kao i svi ostali naši igrači, fizički pao. Pred kraj utakmice imao lijepu priliku za zabiti gol, ali je išao lobovati vratara Malte te je promašio gol. Može Mandžukić odigrati i puno bolje od ovoga što je večeras pokazao.

Ivan Klasnić (do 45. minute): Iako je u vrlo dobroj formi u Boltonu, Klasnić nije ništa pokazao te je zbog toga i ostao u svlačionici na poluvremenu.

Nikola Kalinić (od 45. minute): Bivši napadač Hajduka i Blackburna imao je idealnu priliku da nas odvede na dva gola razlike odmah na početku drugog poluvremena, ali je pucao loše i točno u vratara Malte. Sve ostalo je za zaborav.

Tomislav Dujmović (od 66. minute): Donio malo živosti u sredini terena i otupio napade Malte. Odradio zadatak kojeg mu je Bilić zadao.

Eduardo da Silva (od 80. minute): Premalo igrao za ocjenu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.09.2011. u 11:30
    ...kult reprezentacije se polako razbija, ono što je nekoć držalo hrvatski nogomet iznad žabokrečine bila je reprezentacija, u koju se polako (ali sigurno) uvlače "sotone" hrv. nogometa...po meni je priliku trebao dobiti kelava, barem u ovakvim malim utakmicama jer objektivno u najboljoj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Weasley03.09.2011. u 09:10
    kuda ide naša repka, modrić glumi bolesnog, joe ne igra jer je potpisao za dinamo, pranjić izbačen, jedina dobra vijest je ta da su zabili vukojević, badelj i lovren, svi od reda dinamovi dečki, da se malo pokaže biliću tko zna igrati i tko zaslužuje poziv...
    Weasley
  • Obrisan korisnik03.09.2011. u 08:43
    Samo Badelj i Madžukić prolaz, ostali ili ništa ili debeli minus. Kalinića sam čekao, čekao, ali me razočarao i pao mi je uočima kao Rukavina neki dan... Badelj nastavi tako... Vjerojatno je Modrić rekao Biliću kao i Redknapu "da mu se danas baš i ne igra".
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2011. u 08:35
    Nevjerojatno je kako se forsira Kalinića. Pa za njega je Petrić doktor nogometa. Ajde da je u nekoj super formi još nekako, ali ovo jučer je bilo užas. Zašto se neda veća prilika Klasniću, njegova kvaliteta nije upitna, a i forma je tu sad. Za Kalinića je jedino istina da je bio najbolji u mladim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.09.2011. u 23:49
    Kalinić prva zamjena, Jelavić cijelo vrijeme na klupi. I to nešto govori o tome zašto je tako isplativo biti izbornik vatrenih. Badelj genijalac!
    Obrisan korisnik