Nogomet

Fabregas srušio Čile

Maj Gašparac • petak, 02.09.2011.
Fabregas srušio Čile
Foto: EPA

Osim kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo, danas su odigrani i neki prijateljski susreti, a najzanimljivija utakmica igrala se u St.Gallen areni gdje su se susrele reprezentacije Španjolske i Čilea.

U prijateljskoj utakmici Španjolska reprezentacija svladala je Čile rezultatom 3:2, a pobjedu je izborila u posljednjim trenucima susreta. Neočekivano dobro susret su započeli Čileanci koji su već nakon 20 minuta igre imali vodstvo od 2:0. Prvi pogodak postigao je Isla u desetoj minuti, a vodstvo je udvostručio Vargas devet minuta kasnije. Pokušala je Španjolska uzvratiti preko Ville, Silve i Negreda, no nisu bili uspješni.

S vodstvom Čileanaca otišlo se na odmor, a pritisak Španjolske se isplatio nakon devet minuta igre u drugom dijelu kada je rezultatski zaostatak smanjio Iniesta . Taj pogodak dodatno je potaknuo Španjolce i uslijedili su pokušaji Fabregasa i Torresa, no mreža čileanske reprezentacije mirovala je do 70. minute.

Tada je rezultat poravnao Fabregas, a isti igrač je mogao svoju reprezentaciju dovesti i u vodstvo četiri minute kasnije, no vratar čileanske reprezentacije obranio mu je udarac. U 83. minuti susreta Čile je ostao s deset igrača na terenu nakon što je izravni crveni karton zbog prekršaja na Cazorli dobio Contreras, a pobjedu Španjolskoj donio je Fabregas svojim drugim pogotkom u 90. minuti.

U drugoj prijateljskoj utakmici Ukrajina je poražena na domaćem terenu od reprezentacije Urugvaja. Njihov je susret završen rezultatom 3:2, a dva je puta vodila Ukrajina, no nije uspjela izbjeći poraz. Domaćini su poveli golom Yarmolenka u prvoj minuti, izjednačio je Gonzalez u 43., a za 2:1 pogodio je Konoplyanka u posljednjim trenucima prvog dijela. Rezultat je poravnao Lugano u 61. minuti, a pobjedu Urugvaju donio je Hernandez tri minute prije kraja susreta.

Prijateljski susret odigrale su i reprezentacije Poljske i Meksika. Poveli su Poljaci golom Brozeka u 27. minuti, a osam minuta kasnije rezultat je poravnao Hernandez. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a vrijedi izdvojiti kako je u 70. minuti susreta crveni karton u poljskoj momčadi dobio Obraniak.

Prijateljske međunarodne utakmice:
Španjolska - Čile 3:2, Urugvaj - Ukrajina 3:2, Poljska - Meksiko 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.09.2011. u 10:08
    Fabregas procvjetao otkad je došao u barcu, svaka utakmica gol!!!
    Obrisan korisnik