Nogomet

Fletcher: "Osjećamo se pokradeno"

Ante Zovko • subota, 03.09.2011.
Fletcher: "Osjećamo se pokradeno"
Foto: Sandro Donda

Kapetan Škotske Darren Fletcher otvoreno je prozvao suca kvalifikacijskog ogleda protiv Češke u kojoj su protivnicima dosuđen sumnjiv jedanaesterac.

Škotska se našla u vrlo teškoj situaciji nakon današnjeg remija 2:2 na Hampden Parku u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012.

Česi su osvojili bod u završnici utakmice kad je Michael Kadlec pogodio s bijele točke. Glavna priča je način na koji je dosuđen taj jedanaesterac. Jan Rezek je pao u kaznenom prostoru, a čini se da kontakta nije bi bilo.

Vezane vijesti

"Naravno da se osjećamo pokradeno", izjavio je kapetan domaćina, veznjak Manchester Uniteda Darren Fletcher, za Sky Sports. Nakon napora koji smo uložili u utakmicu, razočaravajuće je da utakmicu odluče dvije netočne sudačke procjene."

Druga procjena bila je situacija u sudačkoj nadoknadi kad je Christophe Berra tražio jedanaesterac, ali Škotska nije dobila priliku osvojiti tri zlata vrijedna boda.

"Razgovarao sam s Dannyjem i rekao je da je momak simulirao", komentirao je Fletcher dosuđeni jedanaesterac. Osvrnuo se na drugu spornu situaciju: "Bio sam iza Christophea, a on je definitivno srušen, to je bio jedanaesterac. Kako može dosuditi jedan, a drugi ne meni nije jasno."

Škotska je gotovo izgubila šanse za plasman u Poljsku i Ukrajinu. Mora pobijediti sve tri preostale utakmice, uključujući posljednju protiv aktualnog svjetskog i europskog prvaka Španjolske.

"Velik je to pothvat. Moramo se osloniti na rezultate drugih i pobijediti u svim našim preostalim utakmicama. Ali je moguće i mi ćemo sve učiniti da se to ostvari", zaključio je veznjak Uniteda.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.09.2011. u 08:32
    mislim da će Platini ipak bolje znati od našeg super dvojca, on je ipak svjetski igrač, sjetite se Henrya i njegove igre protiv Irske...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2011. u 23:20
    A može i Mamić.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2011. u 22:25
    maleš če ti reč kaj se radi u takvoj siuaciji
    Obrisan korisnik