Košarka

Popović: "Kolektivna igra donijela pobjedu"

Vedran Filipović • subota, 03.09.2011.
Popović: "Kolektivna igra donijela pobjedu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska je pokazala svoje najbolje lice na dosadašnjem dijelu Eurobasketa, Popović i Tomić nemilice su punili crnogorski koš, a Draper je dijelio asistencije na zlatnom pladnju. Imali smo dvoznamenkastu prednost u nekoliko navrata, a naši protivnici nijednom nisu okusili slast vodstva.

Hrvatska je zasluženo slavila u susretu u kojem je cijelo vrijeme bila bolja, no opet nismo uspjeli izbjeći neizvjesnu završnicu. Što je razlog tome, ostaje na našem stručnom stožeru da procijeni, ne treba tražiti dlaku u jajetu nakon dobre predstave protiv kvalitetne reprezentacije. Pred kamere Hrvatske televizije stao je kapetan Marko Popović.

"Nakon prve dvije utakmice gdje smo igrali dosta u grču, danas nam se otvorilo, u napadu je lopta išla brzo, igrali smo kolektivno. Mislim da smo zasluženo pobijedili. Imamo još dosta prostora za napredak, posebno u obrani, primili smo previše koševa. Nismo ništa posebno napravili ovom pobjedom, treba već razmišljati o Bosni i Hercegovini i dati sve od sebe", kazao je Popović koji je bio jedan od najvećih "dužnika" nakon prva dva kola.

U najavi utakmice kazali smo da nam je potreban, da se mora "probuditi", on je to i učinio. Šut za tri poena bio mu je 7/11, razbijao je crnogorsku zonu skupa s Draperom koji je danas propisno "nahranio" Antu Tomića. Hrvatska je imala čak 26 asistencija! "Svatko je dotaknuo loptu u napadu, nije se carinila, išla je od ruke do ruke, tražili smo igrača u najboljoj poziciji. Svi su imali dovoljno samopouzdanja i osjećaj da mogu zabiti", govorio je naš kapetan.

Hrvatska obrana uštopala je Pekovića koji je ostao na devet poena uz slab šut za dva poena. "On je NBA igrač koji se dokazao u Europi proteklih godina, ali naši centri su se izmjenjivali na njemu, napravili su odličan posao. Ali nije Crna Gora samo Peković, tu su odlični Cook, Jeretin, kao i visoka linija, oni su respektabilna reprezentacija".

Marko Popović pružio nam je kratak pogled u budućnost i u sljedećeg protivnika. To će biti Bosna i Hercegovina koja je danas "pukla" protiv Finaca s čak 28 razlike. "Šuterska ekipa, mislim da dosta ovise o Teletoviću. No nije samo on tu, ima tu još dobrih igrača. Dobro ćemo se pripremiti, ne smije se ponoviti utakmica s Makedonijom gdje smo letargično igrali. Nadam se da će nam se igra dizati iz utakmice u utakmicu", zaključio je Pop.

EP 2011., Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Finska92:64Bosna i Hercegovina
Grčka58:72Sjeverna Makedonija
Hrvatska87:81Crna Gora
1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2011., Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Finska92:64Bosna i Hercegovina
Grčka58:72Sjeverna Makedonija
Hrvatska87:81Crna Gora
1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10804.09.2011. u 11:09
    sorry nije tacno, dosta se hvali "Domagoj"
    narada108
  • Obrisan korisnik04.09.2011. u 01:29
    Prije neki dan je postavljen članak u kojem se propisno ispljuvalo Drapera a danas kad je on i dalje jedini play koji razigrava momčad i sakupi 12 asistencija ga se jedva spomene u jednoj rečenici. BRAVO,VRLO PROFESIONALANO,SAMO DA NAM JE PLJUVAT!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.09.2011. u 00:17
    bravo eto kko se igra kad svi hoce da igraju kolektivno i borbeno jedan za drugog,jos nije sve perfektno ali smo na dobrom putu !
    Obrisan korisnik