Automoto

Lorenzo ostavio Honde iza sebe

Lovro Štrbinić • nedjelja, 04.09.2011.
Lorenzo ostavio Honde iza sebe
Foto: EPA

Jorge Lorenzo je nakon tri uzastopna slavlja Caseya Stonera uspio doći do pobjede na utrci u Misanu. Španjolac je trećom pobjedom u sezoni smanjio zaostatak u prvenstvu, a na postolju su se naši još Pedrosa i Stoner.

Još jednom ove sezone trojac Lorenzo. Pedrosa, Stoner je pokazao da su trenutno u MotoGP svijetu ipak brži od ostatka. Danas se najuspješnijim pokazao lanjski Svjetski prvak koji je odličnom utrkom smanjio zaostatak u ukupnom poretku na 35 bodova.

Već od početka utrke moglo se zaključiti da će biti riječ o troboju za prvo mjesto. Španjolac na Yamahi se odmah nakon prvog zavoja našao na čelu utrke, a iza vodećih je gledatelje razveselio Valentino Rossi. Talijan je pokazao da još uvijek može biti opasan nakon što je u prva dva kruga s 11. startne pozicije došao do pete.

No, uskoro mu je ipak pao tempo te je izgubio bitku za četvrto mjesto od Simoncellija, Doviziosa i Spiesa. Na vrhu je, pak, Stoner pratio Lorenza prvih 12 krugova, a tada je aktualni svjetski prvak ipak stvorio određenu prednost nizanjem najbržih krugova.

Ipak, tempo Australca je pao toliko da ga je sustigao trećeplasirani Pedrosa, a nakon toga ga je u zavoju Curvone u 22. krugu i prestigao. Posebno zanimljivo bilo je iza njihovih leđa jer je Simoncelli unatoč određenoj prednosti u jednom dijelu utrke do posljednjeg zavoja strahovao za svoju poziciju.

Rossi je na kraju završio kao sedmi, dok je njegov momčadski kolega Hayden izletio u 15. zavoju i tako završio svoj nastup. Osim njega utrku nije završio ni Loris Capirossi. Sljedeća utrka na rasporedu je za dva tjedna u Aragonu.

VN San Marina, utrka:
1. J. Lorenzo (Špa/Yamaha)
2. D. Pedrosa (Špa/Honda)
3. C. Stoner (Aus/Honda)
4. M. Simoncelli (Ita/Honda)
5. A. Dovizioso (Ita/Honda)
6. B. Spies (SAD/Yamaha)
7. V. Rossi (Ita/Ducati)
8. A. Bautista (Špa/Suzuki)
9. H. Barbera (Špa/Ducati)
10. C. Crutchlow (SAD/Yamaha)
11. H. Aoyama (Jap/Honda)
12. K. Abraham (Češ/Ducati)
13. C. Edwards (SAD/Yamaha)
14. R. De Puniet (Fra/Ducati)
15. T. Elias (Špa/Honda)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!