Automoto

Lorenzo: "Jedan od najvećih dana karijere"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 05.09.2011.
Lorenzo: "Jedan od najvećih dana karijere"
Foto: EPA

Poslije pobjede na VN San Marina i povratka u borbu za naslov prvaka, Jorge Lorenzo bio je jako zadovoljan utrkom i naglasio da je jučerašnji dan jedan od najvećih u njegovoj karijeri. Svoje mišljenje ponudila su i ostala dva vozača s pobjedničkog podija.

Jorge Lorenzo je u Misanu na Velikoj nagradi San Marina došao do nove ovosezonske pobjede kojom je zaostatak u ukupnom poretku smanjio na dohvatljivih 35 bodova. Vodstvo u utrci je preuzeo odmah u prvom krugu, a do kraja je samo povećao prednost pred drugoplasiranim Pedrosom.

"Ovo je bio nevjerojatan dan za nas. Odradio sam dobru utrku koja je bila vrlo teška i dugačka. Najvažnije je da smo ponovno na vrhu i da sam smanjio zaostatak za Caseyem. Želim pobjedu posvetiti Wayneu koji se vratio u Misano i zahvaliti cijeloj ekipi na napornom radu. Ovo je bio jedan od najvećih dana u mojoj karijeri", vrlo zadovoljno je analizirao utrku Lorenzo i najavio jednako dobar nastup i u Aragonu za dva tjedna.

Vezane vijesti

S druge strane, Repsol Honda je 11. put ove sezone osvojila dva mjesta na postolju, a drugoplasirani Pedrosa je nakon utrke rekao: "Pomalo sam razočaran utrkom jer motor nije bio dobar kao na treninzima. Od prvog kruga sam shvatio da ne mogu pratiti Jorgea i Caseya, no drugi dio utrke je bio dobar i uspio sam uhvatiti Caseya. Nadam se da ću se sad malo odmoriti i biti još jači u Aragonu."

Nešto zadovoljniji je, unatoč lošijoj poziciji, bio Casey Stoner. Australac je izgubio dio prednosti, ali je mirno zaključio: "Na početku utrke bilo je malo kaotično i nisam htio toliko pritiskati. Također, u drugom dijelu utrke bio sam umoran i zaista sam zadovoljan što sam završio na postolju. Sve pohvale i Jorgeu koji je odradio fantastičnu utrku, a ja se nadam da ću u Aragonu biti potpuno spreman."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2011. u 18:51
    kralj!!!
    Obrisan korisnik