Košarka

Gasol: "Bili smo agresivniji"

Maj Gašparac • srijeda, 07.09.2011.
Gasol: "Bili smo agresivniji"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Španjolski košarkaši svladali su Njemačku i na najbolji mogući način započeli drugi krug Eurobasketa u Litvi. Članovi pobjedničke momčadi bili su zadovoljni današnjim nastupom, dok su Nijemci razloge za poraz pronašli u svojoj igri.

U prvoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva u košarci Španjolska je pobijedila Njemačku, a nakon susreta neki od aktera dvoboja iznijeli su svoje dojmove.

Njemački trener Dirk Bauermann prokomentirao je nastup svoje momčadi sljedećim riječima: "Igrali smo vrlo dobro u nekim trenucima, no nismo iskoristili brojne prilike za prelazak u vodstvo. Da smo uspjeli u tome, bilo bi nam puno lakše."

Njemački košarkaš Dirk Nowitzki pronašao je razloge za poraz u igri vlastite momčadi: "Radili smo greške koje je Španjolska iskoristila. To je ono što razlikuje dobre od odličnih momčadi."

"Moramo pobijediti sljedeću utakmicu protiv Turske i nakon toga je sve moguće", zaključio je Nowitzki.

Zvijezda u španjolskoj momčadi Pau Gasol zbog ozljede gležnja propustio je posljednju utakmicu svoje reprezentacije, ali za današnji susret se oporavio te odigrao dobru utakmicu i postigao 19 poena.

"Osjećam se bolje, a sutrašnji odmor će dobro doći i meni i mojem gležnju", izjavio je Španjolac te prokomentirao utakmicu protiv Njemačke: "Na početku smo puno promašivali, no pred kraj susreta smo se smirili i igrali pametnije."

"Bili smo agresivniji i bolje smo se branili. To je bio ključ pobjede", zaključio je Gasol.

EP 2011., Skupina C

1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2011., Skupina C

1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!