Rukomet

Pobjede Cimosa, Gorenja i Celja

Damir Žbulj • ponedjeljak, 12.09.2011.
Pobjede Cimosa, Gorenja i Celja
Foto: Dragan Kovač

Proteklog vikenda započelo je natjecanje i u slovenskoj rukometnoj ligi. Petar Metličić s tri je pogotka sudjelovao u pobjedi Celja Pivovarne Laško kod Loke, Željko Musa, kružni napadač Gorenja, također se u tri navrata upisao u strijelce u slavlju protiv Šmartnog, dok je mladi lijevi vanjski Nikola Špelić, donedavni Zagrebaš, zabio dva pogotka u dvoboju u kojem je Cimos Koper nadvisio njegov Maribor Branik.

Krenula je i nova rukometna sezona u Sloveniji. Naslov prvaka brani Cimos Koper, koji je, uz Gorenje Velenje prije dvije i Prule 67 prije devet godina, jedini uspio prekinuti dominaciju Celja Pivovarne Laško. Trofej je čak 17 puta završio u njihovim vitrinama.

Ove sezone liga broji 12 klubova, a na privremenom radu u Deželi svoje rukometni kruh zarađuje i nekolicina hrvatskih igrača.

Aktualni prvak Slovenije Cimos Koper, gdje se smjestio i bivši vratar CO Zagreba Gorazd Škof, pobjedom je krenuo u novu sezonu. Svladali su Maribor Branik 35:27, a u redovima gostiju zaigrao je i donedavni Zagrebaš, mladi Nikola Špelić. U strijelce se upisao dva puta, ali protiv jakog Cimosa njegova ekipa nije imala šanse za bolji rezultat.

Jedan od suparnika Cimosu u utrci za naslov slovenskog prvaka sigurno će biti i Celje Pivovarna Laško, koja je također pobjedom startala u novo prvenstvo. Trećeplasirana ekipa prošle sezone na gostovanju kod Loke slavila je 23:27, preokrenuvši tako u nastavku utakmice rezultat i minimalno vodstvo domaćih 11:10 na poluvremenu. U redovima pobjednika najučinkovitiji je bio Žvižej s devet golova, dok je hrvatska rukometna legenda Pero Metličić u slavlje svoje ekipe ugradio tri pogotka.

Viceprvak Gorenje Velenje dominantno je ušlo u novu sezonu. Nakon 14:11 na poluvremenu, u nastavku susreta 'razbili' su Šmartno HFB s 11 pogodaka prednosti, a konačni rezultat bio je 32:21. Na krilima vratara Gajića (13 obrana) i Taletovića (šest obrana) stigli su do uvjerljive pobjede, a kod domaćina solidnu predstavu pružio je i Željko Musa. Kružni napadač i povremeni hrvatski reprezentativac u strijelce se upisao tri puta.

Rukomet, Slovenija
Prva NLB Leasing liga, prvo kolo:
Gorenje Velenje - Šmartno Herz Factor Banka 32:21 (14:11)
Cimos Koper - Maribor Branik 35:27 (17:13)
Loka - Celje Pivovarna Laško 23:27 (11:10)
Trimo Trebnje : Krško 28:29 (14:14)
Krka - Jeruzalem Ormož 29:41 (18:20)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!