Nogomet

Pereira: "Nisam se bojao za rezultat"

Ante Dubravac • srijeda, 14.09.2011.
Pereira: "Nisam se bojao za rezultat"
Foto: EPA

Nogometaši Porta na svom su stadionu u prvom kolu skupine G savladali Šahtar iz Donecka rezultatom 2:1, iako su gosti poveli već u 12. minuti.

Prvo kolo skupine G ponudilo je susret između Porta i Šahtara iz Donecka. Gosti u vodstvo dolaze u 12. minuti, strijelac je Luiz Adriano. već u 28. minuti Hulk izjednačava na 1:1, a pet minuta prije kraja prvog poluvremena crveni karton dobiva Yaroslav Rakitskiy. Odmah na početku drugog dijela Kleber postavlja konačnih 2:1.

"Igrali smo dobro, imali posjed lopte, dobro smo stajali na terenu i što je najvažnije stvarali smo prilike tako da se niti jedan trenutak nisam bojao za rezultat," izjavio je trener Porta Vítor Pereira i dodao: "Moja momčad ima jako puno samopouzdanja i i nikad ne gubi vjeru. Talent igrača i strpljenje u igri su pravi način da se dođe do uspjeha."

Njegov kolega na klupi gostiju Mircea Lucescu nije bio zadovoljan: "Naravno da nisam sretan jer smo odlično otvorili utakmicu i kontrolirali igru. Kada smo ostali s igračem manje bilo je jasno da će Porto imati više loptu u svom posjedu, ali i tada smo stvorili nekoliko prilika i da je bilo malo više koncentracije mogli smo i zabiti."

U drugom kolu Šahtar dočekuje APOEL iz Nikozije, a Porto odlazi na gostovanje u Rusiju kod Zenita.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.09.2011. u 08:54
    je li Yaroslav Rakitskiy ili Jaroslav Rakickij. Kome sve danas nece dat da pise clanke...
    Obrisan korisnik