Nogomet

Kako su igrali: I s porazom, bez zamjerki

Iz Maksimira:Borna Rupnik • srijeda, 14.09.2011.
Kako su igrali: I s porazom, bez zamjerki
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo je poražen od Real Madrida, no igračima hrvatskog prvaka nema se što zamjeriti. Prvih 45 minuta bilo je odlično, u drugom poluvremenu posustali su kratko, ali dovoljno da Španjolci to iskoriste. Ipak, svi će moći mirno spavati - dapače...

Ivan Kelava: Obrane iz 29. minute Dinamov će vratar vjerojatno zauvijek zapamtiti, bio mu je to jedan od vrhunaca dosadašnje karijere. U drugom je poluvremenu imao i više posla i učinio je sve što je mogao, kako na Realove udarce, tako i na istrčavanjima. Primljeni pogodak ne ide mu na dušu.

Luis Ibanez: U prvom se poluvremenu Ibanez pokazao u sjajnom izdanju, isključivo s konstruktivnim izletima prema naprijed te samouvjerenim i preciznim potezima u obrani. U nastavku je pao i češće griješio.

Domagoj Vida: Jedan od najboljih pojedinaca dobrog Dinama. Često se nalazio u situacijama u kojima se tražila njegova ključna intervencija i svaki put se "odazvao". Zaslužio je sve čestitke, imponirao je mirnoćom i sigurnošću u utakmici velikih uloga, a stigao je dati doprinos i prema naprijed, poput izvrsnog prodora u 66. minuti.

Tonel: Bio je manje zamjetan od Domagoja Vide, no apsolutno mu se ne može ništa prigovoriti. Baš suprotno, protiv jednog Real Madrida odigrao je - rutinski.

Jerko Leko: Zbog ozljeda i suspenzija prekomandiran je na desni bok i vrlo je dobro odradio svoje zadaće. Bio je pravovremen i odlučan u startovima, ali i u nužnim prekršajima.

Adrian Calello: (do 87. minute) Argentinac je odigrao jednostavno, a kvalitetno. Brojnim uspješnim defenzivnim startovima ostavio je pravi dojam što se svoje osnovne uloge tiče, a ofenzivnim je akcijama pripomogao onako kako treba - bez kompliciranja.

Milan Badelj: Dinamov je kapetan u prvom dijelu izgubio poneku loptu previše, no daleko od toga da on poput svojih suigrača nije imao pozitivan učinak na igru svoje momčadi. Bili su prisutni i trud i želja na obje strane terena.

Sammir: Uobičajeno je pokušavao razigrati momčad, pokazao je nekoliko svojih poteza. Bio je to Sammir u dobrom izdanju, jedini mu je problem bio što je s druge strane stajao - Real Madrid.

Mateo Kovačić: (do 62. minute) Mladi je Dinamov igrač odigrao pozitivno drsku, hrabru utakmicu u kojoj se nije libio pokazati što zna i može, pa i krenuti okomito na ugledne protivnike. Maksimalno je iskoristio svoju šansu.

Ivan Tomečak: Ne može mu se prigovoriti na borbenosti i rastrčanosti, a nedostajao mu je kvalitetniji završni potez.

Ante Rukavina: Pozicija jedinog napadača protiv obrane u kojoj su Pepe i Carvalho nije nimalo zahvalna, no Rukavina se - pogotovo u prvom dijelu - dobrim kretanjima uspio snaći i boriti se za prostor. Nažalost, obilježio ga je promašaj iz 33. minute, kada je bio sam pred Casillasom i mogao baciti Maksimir u delirij.

Nikola Pokrivač: (od 62. minute) Dobio je posao unijeti novu živost i agresivnost u sredinu terena. Imao je nakon Marcelovog isključenja nešto prostora, no nije se posebno istaknuo.

Fatos Beqiraj: (od 75. minute) Pokušao je u dva-tri navrata nešto postići svojom silinom i probojnošću, no protiv Reala, u kratkom vremenu, nije išlo.

Mario Šitum: (od 87. minute) Igrao premalo za ocjenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.09.2011. u 11:42
    Badelj je uz Kelavu bio najbolji Dinamov igrač, kako sam i očekivao, jer on i je' najbolji igrač Dinama... Brojke ne lažu: najviše pretrčao, najviše točnih dodavanja i što Vam još treba da svi ne padnete pod utjecaj onog narcisoidnog mlađeg Sušeca, koji je toliko toga "nadrobio" na kraju, da sam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2011. u 09:05
    za mene svi su igrali lijepi nogomet a to je kaj sam prezeljio prije utakmice. ipak bi htio dvojcu istaknuti iz momcadi koji su meni bili malo bolji od ostali. u prvom planu je to bio Kelava koji je majstorski branio i cuvao bedotaknutu mrezu sve do onog..grrrrrrrrrrrrrrrrr. a drugi (malo iza... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • tbrzica15.09.2011. u 08:49
    Ne treba biti previše kritičan prema Sammiru i badelju jer se na centralnim veznim pozicijama osim barceloninih veznjaka protiv Reala niti jedan veznjak svijeta nije "naigrao". Protiv Reala se igra preko krila jer tu ima prostora (super ofenzivni Marcelo i Ramos, A Ronaldo i Di Maria baš... [više na forumu]
    tbrzica
  • ivos15.09.2011. u 08:17
    @cicov sin pogledaj koliko je pretrčao Sammir tako da ne možeš govortiti da je igrao za sebe, mada da je nekoliko puta komplicirao, je
    ivos
  • Obrisan korisnik15.09.2011. u 06:19
    Svaka čast svima i skidam im kapu osim Sammira! Nije uopće upitno znanje, momak zna nogomet, ali mu je u glavi jedino samopromidžba! Kakav Dinamo i Hrvatska! Igrao bi on za dres Tunguzije ako tu vidi svoj probitak. Pogledajte odnos Lucha prema dresu i prema ekipi... Tako se igra iskreno, sa srcem!
    Obrisan korisnik