Nogomet

Slavlje Bayerna na Madrigalu

Marin Pintur • srijeda, 14.09.2011.
Slavlje Bayerna na Madrigalu
Foto: EPA

Nakon prvog kola u vrlo jakoj skupini A najzadovoljniji će biti Bayern koji se s punim plijenom vraća iz Španjolske. Debitanti Manchester City i Napoli su podijelili bodove...

Manchester City - Napoli 1:1
(Kolarov 74'/Cavani 69')

Današnji će dan biti upisan u povijest Manchester Cityja i Napolija. Naime, obje momčadi su prvi put zaigrale u najprestižnijem svjetskom klupskom natjecanju. Blizu povijesnog pogotka je u trećoj minuti bio Nasri, međutim bio je zamalo neprecizan. Napoli je zaprijetio preko Lavezzija u 18.minuti, ali je lopta odsjela na gredi. Do kraja prvog dijela u strijelce su se mogli upisati Yaya Toure , koji je pogodio vratnicu, te Kolarov.

Drugo je poluvrijeme bilo puno uzbudljivije od prvog. Lavezzija su u 49. minuti milimetri dijelili od zgoditka. Ipak, Kompany je izbio loptu sa gol linije! Dvadeset minuta poslije, Napoli vodi. Pogotku je prethodilo lijepo dodavanje Maggia, dok je Cavani mirno poentirao. Mancinijevi su nogometaši brzo reagirali, te nakon vratnice Aguera, u 74. je minuti zabio Kolarov iz slobodnog udarca. Do kraja je Džeko još mogao zabiti, ali se rezultat nije mijenjao.


Villarreal - Bayern 0:2
(Kroos 7', Rafinha 75')

Gosti su poveli već u sedmoj minuti. Nakon asistencije Riberyja prvi zgoditak za Bavarce u ovosezonskom izdanju Lige prvaka je postigao Toni Kroos. Villarreal se nakon primljenog pogotka morao dodatno otvoriti, te su prijetili uglavnom preko Rossija.

Dobru je priliku nakon sat vremena igre propustio napadač gostiju Petersen, dok je još bliže pogotku u 69. minuti bio Kroos, ali nije imao sreće i pogodio vratnicu. Konačan je rezultat postavljen u 75. minuti kada je jednu odbijenu loptu u mrežu pospremio Rafinha. Hrvatski reprezentativci Ivica Olić i Danijel Pranjić nisu bili ni u zapisniku utakmice.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Manchester City1:1Napoli
Villarreal0:2Bayern
1Bayern 611:6+513
2Napoli 610:6+411
3Manchester City 69:6+310
4Villarreal 62:14-120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!