Liga prvaka, skupina D, 1. kolo, 14.09.2011, 20:45 h
Ajax
Ajax 0:0 Lyon
Lyon

Video: Uzbudljiva nula u Amsterdamu

Damir Žbulj • srijeda, 14.09.2011.
Video: Uzbudljiva nula u Amsterdamu
Foto: EPA

U drugoj utakmici Dinamove skupine D Lyon je gostovao u Amsterdamu kod Ajaxa. Nakon uzbudljivog prvog poluvremena pogodaka ipak nije bilo. Nastavak susreta donio je izjednačenu utakmicu, s nekoliko prilika na obje strane terena, ali rezultat je na kraju susreta ipak ostao onaj početni, ostalo je 0:0.

AJAX - LYON 0:0 (0:0)

Liga prvaka, skupina D, prvo kolo

Amsterdam Arena, Amsterdam

Sudac: Wolfgang Stark

Ajax: Vermeer, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Boilesen, Eriksen, S. De Jong, Janssen (Anita 70), Sulejmani (Ebecilio 86'), Sigthorsson (Bulikin 81'), Boerrigter
Trener: Frank De Boer

Lyon: Lloris, B. Kone, Lovren, Reveillere, Cissokho, Källström, Grenier, Bastos, Gonalons (Fofana 90'), Gomis (Belfodil 85'), Briand
Trener: Remi Garde

Ajax je domaćinski otvorio utakmicu, početni pritisak premjestio se na Lyonovu polovicu terena, u kojem je mjesto u početnom sastavu zauzeo i hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren, a već nakon pet minuta igre prvi put su Nizozemci opasno zaprijetili na gol gostiju. Nakon ubačaja iz kuta s desne strane najviši u skoku bio je Boerrigter, a njegov udarac glavom odlazi samo u vanjski dio mreže.

No, početni stisak domaćih nogometaša nije dugo trajao. Gosti su se konsolidirali te su uzvratili u 13. minuti utakmice. Kone je atraktivno, Škaricama zahvatio loptu na rubu kaznenog prostora, ali lopta je prošla malo pored desne vratnice Vermeerova gola. Gosti su preuzeli inicijativu u tim minutama te ja samo četiri minute kasnije Lyon trebao stići do prednosti. Gomis je ulovio jedan ubačaj s lijeve strane na drugoj vratnici, ali njegov udarac od poda odlazi preko grede.

Raspoloženi Gomis ponovno je bio opasan u 23. minuti utakmice. Pucao je iskosa s desne strane 16-erca, ali lopta je prohujala pored vratnice. Opasno je živio Ajax u tim minutama, jer je i Bastos samo tri minute kasnije pokušao s ruba kaznenog prostora, ali i u ovoj opasnoj situaciji nije bilo potrebe za intervencijom vratara.

Idućih desetak minuta utakmice proteklo je u ravnopravnoj igri, većinom na području sredine terena, ali u 37. minuti Ajax je imao možda i najbolju priliku na utakmici. Nakon prodora po lijevoj strani Sigthorsson je milimetarski pronašao glavu Sulejmanija na petercu, ali srpski internacionalac loptu šalje pored gola. Težak promašaj, koji je mogao okrenuti tijek ove utakmice pred odlazak na odmor. Nije do kraja prvih 45 minuta bilo više ozbiljnijih situacija pred vratima bilo jedne, bilo druge momčadi pa su momčadi otišle u svlačionice bez promjene početnog rezultata.

Nastavak utakmice bolje su otvorili gosti te su u 54. minuti mogli do prednosti. Bastos je izašao sam ispred Vermeera, ali vratar domaćih nogom brani udarac i tako spašava svoju ekipu. Imao je domaći sastav premoć u posjedu lopte tokom prvih 60 minuta, no, novu konkretnu priliku čekali su tek do 62. minute. Vertonghen je pucao iz izgledne pozicije, ali Lloris brani njegov možda malo i preslab pokušaj. Živnuo je Ajax u tim minutama i samo dvije minute kasnije Lloris se istaknuo još jednom odličnom obranom. Pucao je Eriksen, ali francuski vratar skida njegov udarac i odbija lotu u korner. U nastavku akcije, nakon ubačaja iz kuta, Sigthorsson puca glavom, no, samo u Llorisa.

Dejan Lovren zaradio je javnu opomenu u 66. minuti, a inicijativa domaćih nogometaša nastavila se i u tim minutama. Najbliži pogotku bili su Sigthorsson i Sulejmani, nakon kontre u 76. minuti. Napadač Ajaxa izlazi sam ispred vratara gostiju, ali Lloris je ponovno izašao kao pobjednik.

U samoj završnici utakmice iznenada je bljesnula akcija na nizozemskoj strani terena, no, Briand i Bastos nisu uspjeli nadmudriti Vermeera na golu domaće ekipe. Mreže se nisu tresle do kraja ovog dvoboja pa obje ekipe na kraju mogu biti zadovoljne konačnim rezultatom i osvojenim bodom.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Dinamo0:1Real Madrid
Ajax0:0Lyon
1Real Madrid 619:2+1718
2Lyon 69:7+28
3Ajax 66:608
4Dinamo 63:22-190

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!