Nogomet

Mancini: "Bili smo tako nervozni"

Ante Zovko • četvrtak, 15.09.2011.
Mancini: "Bili smo tako nervozni"
Foto: EPA

Manchester City u svojem je debiju u Ligi prvaka na Etihadu osvojio (samo) bod protiv Napolija. Menadžer Roberto Mancini opravdao je to tremom pred nastup na najvećoj pozornici.

Građani su konačno dočekali svjetla pozornice kojima su stremili tijekom prošle sezone u bitki s Tottenhamom i Arsenalom. Ždrijeb ih nije štedio, City je dobio "skupinu smrti", a da neće biti lagano potvrdila je već prva utakmica.

43 godine nakon zadnjeg pojavljivanja u tadašnjem Kupu prvaka, City je odigrao 1:1 s Napolijem, i to morao spašavati bod. Spasio ga je Aleksandar Kolarov nakon pogotka Edisona Cavanija iz kontre.

Vezane vijesti

"Bili smo tako nervozni. To je normalno", obrazložio je domaći trener Roberto Mancini. "Nakon toliko godina igramo svoju prvu utakmicu u Ligi prvaka. Prva je utakmica uvijek teška, a i bilo je teško igrati protiv Napolija jer se odlično brane i opasni su u kontrama."

"Primili smo gol jer smo deset minuta u drugom poluvremenu igrali "tako-tako". Poslije smo igrali dobro, zadovoljan sam. Htjeli smo pobijediti, ali Liga prvaka je teška. Nama je bilo bitno dobro započeti."

Mancinijev kolega Walter Mazzarri prije utakmice upozoravao je kako igrači Napolija neće biti statisti na Etihadu. Obistinilo se.

"U prvom smo poluvremenu morali izdržati pritisak i dobro smo se držali da ne primimo pogodak. U drugom smo dijelu igrali puno bolje i to je ohrabrujuće protiv momčadi kao što je Manchester City", rekao je Mazzarri.

U drugom kolu Napoli na San Paolu dočekuje Villarreal, a City odlazi u München, na noge Bayernu koji je u srijedu slavio u Španjolskoj (2:0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.09.2011. u 11:15
    hehe ispast ce city u grupi dao bog
    Obrisan korisnik