Nogomet

De Boer: "I Lyon je imao prilike"

Damir Žbulj • četvrtak, 15.09.2011.
De Boer: "I Lyon je imao prilike"
Foto: EPA

Ajax i Lyon u Amsterdamu su odigrali 0:0. Pogodaka nije bilo, međutim, prilike su se redale na obje strane terena pa sudionici mogu na kraju biti zadovoljni neodlučenim rezultatom i upisanim bodom na otvaranju natjecanja skupine D ovosezonske Lige prvaka.

Kada susret završi bez postignutih, očekuje se da je utakmica bila dosadna, bez puno prigoda, kako su momčadi više mislile na obranu vlastite mreže, a manje kako zabiti pogodak na suprotnoj strani terena. No, dvoboj Ajaxa i Lyona nije bio takav. Obje ekipe otvoreno su ušle u utakmicu, igralo se na pobjedu, stvarale su se prigode. No, vratari su bili raspoloženi, a na kraju obje ekipe mogu biti zadovoljene što su na svoj konto upisale barem bod.

Trener domaćih nogometaša Frank de Boer bio je zadovoljan ishodom susreta u premijernom nastupu Ajaxa u ovosezonskoj Ligi prvaka. "Iz pozicije savršenog starta u natjecanje, može se reći kako smo izgubili dva boda. Dobro smo otvorili utakmicu i u prvih 20 minuta odlično smo stajali na terenu, no, kasnije smo postali previše neuredni. U takvoj poziciji na travnjaku, izgubite li loptu, protivnik ima mogućnost brze kontre i cijeli teren mu je na raspolaganju. Moramo učiti iz ovakvih situacija, kako u nastavku natjecanja ne bismo činili iste pogreške," analizirao je dvoboj strateg Nizozemaca.

"Na kraju na je vratar Vermeer spašavao u dvije situacije. Imali smo veliki posjed lopte, stvarali smo prilike. Ali, stvarali su ih i oni. Ovo je bila odlična lekcija za stručni stožer i igrače. U konačnici, mogu se nositi s rezultatom 0:0, kojeg smo ostvarili," zaključio je De Boer nakon utakmice.

Trener Lyona Remi Garde nije bio razočaran, ali niti oduševljen konačnim rezultatom: "Ajax je ekipa koja voli posjed lopte i vole igrati u širinu. Danas smo se odlučili na blok njihove sredine terena i odlučili smo iznenaditi protivnika s kontranapadima. No, prilike nismo pretvorili u pogotke. Igrači su odradili težak posao večeras i bili su blizu pobjedi"

"Bili smo svjesni načina na koji će nam se Ajax suprotstaviti i bojao sam se da se previše ne povučemo. U prvom poluvremenu pružili smo dobar otpor i igrači su se našli u nekoliko prigoda. I Gomis i Briand i Bastos su dobro su odradili svoje zadaće, kao i čitava ekipa, a uz dobru predstavu moram na kraju biti ipak zadovoljan rezultatom," izjavio je nakon susreta i remija na amsterdamskoj Areni francuski strateg Remi Garde.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Dinamo0:1Real Madrid
Ajax0:0Lyon
1Real Madrid 619:2+1718
2Lyon 69:7+28
3Ajax 66:608
4Dinamo 63:22-190

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.09.2011. u 13:33
    Dobro za Dinamo iz ove utakmice je loša realizacija prilika i jednih i drugih. Neka se tako nastavi u Ligi Prvaka i imat ćemo bodove.
    Obrisan korisnik