Košarka

Parker: "Ponosan sam na ovu pobjedu"

Maj Gašparac • četvrtak, 15.09.2011.
Parker: "Ponosan sam na ovu pobjedu"
Foto: EPA

Francuska košarkaška reprezentacija pobijedila je Grčku u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Litvi i plasirala se u polufinale. Nakon utakmice u pobjedničkoj momčadi vladalo je zadovoljstvo, no svjesni su kako se nije radilo o njihovoj najboljoj izvedbi te su najavili bolju igru u polufinalu.

Francuski trener Vincent Collet sljedećim je riječima prokomentirao današnji susret: "Radilo se o četvrtfinalnoj utakmici pa je bio na nama velik pritisak. Imali smo veliku želju proći u polufinale. Bili smo u zaostatku tokom velikog dijela susreta i nismo uspjeli pronaći pravi ritam. Uspjeli su nas usporiti. Znali smo da će tako igrati i razgovarali smo o tome u svlačionici prije utakmice", izjavio je francuski izbornik i pohvalio pobjednički duh svoje ekipe: "Niti u jednom trenu nismo odustajali, bili smo hrabri i to se isplatilo. Hrabra smo momčad i ako ispravimo još neke sitnice možemo očekivati puno toga."

Tony Parker bio je najefikasniji igrač u pobjedničkoj momčadi i jedan od najboljih pojedinaca u današnjem susretu: "Ovo nije bila naša najbolja utakmica. Igra nije bila lijepa, ali smo uspjeli pobijediti", prokomentirao je te pohvalio suparničku momčad: "Grčka reprezentacija je snažan protivnik. Ponosan sam na ovu pobjedu jer tokom prošlih godina ne bi slavili u ovakvim utakmicama."

Vezane vijesti

"Velika nas utakmica očekuje sutra. Bit ćemo mnogo agresivniji", najavio je polufinale Parker.

Trener poražene ekipe Ilias Zouros razočaran je zbog poraza, no nije nezadovoljan predstavom svojih izabranika: "Igrali smo vrlo dobro, pogotovo taktički i bili smo jako blizu pobjedi. Moja momčad je mlada i nije pokazala iskustvo u kasnijim fazama utakmice, a Tony Parker je napravio razliku u kritičnim trenucima", izjavio je te poželio sreću pobjedničkoj momčadi: "Čestitam Francuskoj i želim da odu do kraja."

EP 2011., Skupina C

1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!