Nogomet

Dva derbija u Italiji, Chelsea na United

Sportnet • petak, 16.09.2011.
Dva derbija u Italiji, Chelsea na United
Foto: EPA

Nogometni sladokusci i ovog će vikenda doći na svoje. Lige petice nude brojna uzbuđenja, uključujući i iščekivani okršaj na Old Traffordu te dva sjajna ogleda u Italiji...

Nedjelja će u Premiershipu biti puno zanimljivija od subote. Prvo će na White Hart Laneu snage odmjeriti Liverpool, koji ovog tjedna nije imao europskih obveza, i Tottenham koji je s rezervnom momčadi odrađivao zadatak u Europskoj ligi. Kako Modrić i Kranjčar nisu igrali, možda je to signal da ih je Redknapp odmarao, pogotovo što nema Van der Vaarta, kao ni Sandra i Pienaara. Redsi će biti bez Johnsona, a moguć je povratak kapetana Stevena Gerrarda.

Najviše pozornosti svakako privlači dvoboj "letećeg" Manchester Uniteda i Chelseaja. Četiri glatke pobjede mlade Fergusonove momčadi oduševile su navijače i postavile pitanje tko će ih prvi zaustaviti. Chelsea svakako ima reference za to, i bez Essiena i Drogbe, samo Villas-Boas mora pronaći načina kako poboljšati realizaciju jer se za to brinu uglavnom svi osim napadača. United će biti bez Vidića, Cleverleyja, Rafaela i Welbecka.

Bolton Ivana Klasnića drugu utakmicu zaredom igra na svojem stadionu, nakon Uniteda dolazi Norwich. City nakon debija u Ligi prvaka putuje u London na noge "Europljaninu" Fulhamu. Kolo će pak otvoriti indisponirani Blackburn i Arsenal.

Četvrto kolo španjolskog prvenstva ne nudi nam velike nogometne spektakle i derbije, ali sigurno je da će se igrati zanimljive utakmice. Real će nakon minimalne pobjede na Maksimiru gostovati kod Levantea koji je neporažen u dosadašnjem dijelu prvenstva. Posljednji trening Kraljevskog kluba propustio je Cristiano Ronaldo koji se ozlijedio nakon dvoboja s Jerkom Lekom.

Barcelona također igra protiv neporažene momčadi. Nakon remija Blaugrane u San Sebastianu, na Camp Nou dolazi Osasuna koja kao i Barcelona ima četiri boda na kontu. Momčad Pepea Guardiole već dvije utakmice zaredom ispustila je vodstvo u posljednjim minutama, a bit će zanimljivo vidjeti kako će Barcelona reagirati u utakmici protiv neugodne Osasune.

Rakitićeva Sevilla dočekuje Real Sociedad, a možemo očekivati nastup našeg veznjaka koji se vraća nakon teške ozljede. "Oni su sigurno motivirani nakon što su odigrali neriješeno s Barcelonom. Međutim, moramo biti svjesni svoje snage i doma moramo ostvarivati pobjede", najavio je susret Ivan Rakitić. Zanimljiv susret igrat će se i u Bilbau gdje Athletic dočekuje momčad Betisa.

Registrirani korisnici kladionice expekt.com mogu potpuno besplatno gledati sljedeće utakmice:

Subota:
18:00 Mallorca - Málaga 2.95 3.25 2.35
20:00 Barcelona - Osasuna 1.08 10.00 21.00
22:00 Sevilla - Real Sociedad 1.55 3.85 6.00

Nedjelja:
12:00 Getafe - Rayo Vallecano 1.95 3.35 3.80
16:00 Zaragoza - Espanyol 2.20 3.30 3.20
18:00 Atlético Madrid - Racing Santander 1.50 3.95 6.50
20:00 Levante - Real Madrid 12.50 6.25 1.20
22:00 Athletic Bilbao - Real Betis 2.00 3.35 3.65

Pred nama je i šesto kolo njemačke Bundeslige, koja nam ponovno nudi nekoliko zanimljivih dvoboja. Veliki derbi očekuje nas u nedjelju kada Bayern dolazi u goste Schalkeu u Gelsenkirchen. Sastav iz Münchena na vrhu je poretka i u odličnoj je formi. Prošlo kolo natrpali su mrežu Freiburga sa sedam golova, uspješni su bili na neugodnom gostovanju u Ligi prvaka kod Villarreala u srijedu, a izuzetno će biti zanimljiv i povratak vratara Manuela Neuera na Veltins Arenu.

Dortmundska Borussia nije na najbolji način otvorila sezonu. U prošlom kolu poraženi su na domaćem terenu od Herthe, ali pogodak Perišića, kojim je Kloppov sastav stigao do boda u Ligi prvaka protiv Arsenala, možda pokrene aktualne prvake. A možda i našem reprezentativcu osigura mjesto u početnom sastavu.

Hrvatska kolonija u Wolfsburgu pokušat će na gostovanju kod Hoffenheima krenuti u seriju pozitivnih rezultata, HSV će s Petrićem u sastavu, ali i još uvijek bez kažnjenog Iličevića, pokušati stići do prve pobjede i bijega s dna bundesligaške ljestvice. Mijatovićeva Hertha protiv 'prijatelja' iz 2. Bundeslige Augsburga traži potvrdu dobre forme, dok će Jajalo s Kölnom u Leverkusenu tražiti iznenađenje.

Treće kolo talijanske lige donosi čak dva dvoboja koja će privući veliku pažnju. Aktualni prvak Milan nakon teškog, ali uspješnog gostovanja u Barceloni (2:2) u Ligi prvaka ide na vrući teren ambicioznog Napolija, koji je u prvenstvo startao pobjedom kod Cesene. Rossoneri su kod kuće tek remizirali s Lazijem i novi gubitak bodova mogao bi ih već na uvodu u prvenstvo ostaviti u zaostatku za vodećima.

Njihov gradski rival, Inter, dočekat će Romu na San Siru, a najveći je pritisak na treneru Gian Pieru Gasperiniju. Praktično je tek sjeo na klupu crno-plavih, a već mu se zbog slabih rezultata, uključujući i poraz od Palerma, traže nasljednici. Rimljani mu tako dobrim nastupom mogu dodatno zagorčati život, a ujedno će se pokušati iskupiti za poraz od Cagliarija pred svojim navijačima.

Juventus će kao vodeća momčad lige na noge Sieni, a Fiorentina ide u goste Udineseu - obje su momčadi startale osvajanjem punog plijena. Nakon uvjerljivog poraza od Stare dame, Parma će priliku za popravak dojma imati kod kuće s Chievom.

Šesto kolo francuskog nogometnog prvenstva donosi susret između Lyona i Marseillea. Iako su gosti nakon pet odigranih susreta tek na 17 mjestu s tri osvojena boda susret na Gerlandu sigurno je najzanimljiviji dvoboj kola pred nama. Marseille je na svom terenu u prošlom kolu s minimalnih 1:0 poražen od Rennesa dok je momčad našeg Dejana Lovrena slavila na gostovanju kod Dijon 2:1.

Aktualni prvaci nogometaši Lillea na svom stadionu dočekuju momčad Sochauxa. Gosti će pokušati iskoristiti eventualni umor i narušenu atmosferu u momčadi Lillea nakon što su u prvom kolu Lige prvaka odigrali 2:2 protiv CSKA iz Moskve iako su do 72. minute imali uvjerljivo vodstvo do 2:0.

Niz dobrih igara PSG želi nastaviti na gostovanju kod novog prvoligaša Eviana koji se nalazi na solidnom 12. mjestu dok trenutno prvoplasirana momčad lige Montpellier gostuje kod Bresta. Još jedan francuski predstavnik u Europskoj ligi momčad Rennesa očekuje osvajanje tri boda protiv Nancyja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.09.2011. u 15:03
    Očekujem odličnu utakmicu Napoli - Milan i naravno pobjedu Napolija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2011. u 14:10
    we love you chelsea we do
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.09.2011. u 21:29
    prvi*
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.09.2011. u 21:28
    manchester utd priv na tabeli a city ima najbolju formu golemo
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo916.09.2011. u 20:55
    nije istina,treće je,prvo je odgođeno,nije se igralo zbog štrajka ali ipak spada po prvo kolo
    Ronaldo9