Nogomet

Video: Jelavić strijelac u pobjedi nad Celticom

Mario Glasnović • nedjelja, 18.09.2011.
Video: Jelavić strijelac u pobjedi nad Celticom
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nikica Jelavić sudjelovao je u pobjedničkoj golijadi Rangersa u Old Firm derbiju. Rangersi su na Ibroxu svladali svoje najveće rivale s 4:2, a naš reprezentativac bio je autor pogotka koji je Rangersima donio izjednačenje...

Na Ibroxu je odigran 396. Old Firm derbi, najveći škotski i jedan od najvećih svjetskih derbija koji je odavno prešao granice nogometa. Glasgow Rangersi pobijedili su svoje najveće rivale i tako nakon sedam odigranih kola u škotskom Premiershipu imaju četiri boda prednosti nad Celticom.

Rangersi su bolje otvorili utakmicu, poveli su u 22. minuti kada je škotski veznjak Steven Naismith doveo domaće u vodstvo lijepim pogotkom s desetak metara. Celtic je okrenuo rezultat u samo sedam minuta. Najprije je Garry Hooper izjednačio u 34. minuti nakon dobre kombinacije sa Scottom Brownom, a gosti su onda uspjeli i povesti.

U 41. minuti Celtic je poveo zahvaljujući nevjerojatnoj pogrešci vratara Rangersa, iskusnoga Alana McGregora. Branič Celtica El Kaddouri uputio je udarac, a lopta je McGregoru prošla preko ruke i završila u mreži. S vodstvom Celtica otišlo se na odmor, a u nastavku smo vidjeli također zanimljivo poluvrijeme.

Odmah na početku nastavka Rangersi su imali dobru priliku kada je Davies pogodio gredu, a nedugo nakon toga domaći su postigli i pogodak koji je poništen zbog zaleđa. U 55. minuti na scenu je stupio naš Nikica Jelavić koji je nakon kornera glavom pogodio za 2:2.

Gledatelji na Ibroxu još jednom su se radovali kada je u 67. minuti Kyle Lafferty donio vodstvo Rangersima. U napadu je također sudjelovao i naš Jelavić koji zamijenjen u 91. minuti. Do kraja utakmice nastavila se tradicija crvenih kartona u Old Firmu. Charlie Mulgrew u 75. minuti zaradio je drugi žuti karton i morao je ranije na tuširanje. Bio je to 16. crveni karton u posljednjih 19. derbija škotskog nogometa.

"Točku na i" pobjede Rangersa postavio je svojim drugim pogotkom Steven Naismith u posljednjim sekundama utakmice. Bila je ovo 117. pobjeda Rangersa u Old Firmu, a Celtic je ostao na 99. slavlja.

Škotska Premierliga, 7. kolo:
Rangers – Celtic 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.09.2011. u 21:26
    extra derby...;-) Bravo Niki!
    Obrisan korisnik
  • markoli18.09.2011. u 17:58
    ma znao sam da će celtic izgubiti... jednostavno ne igraju dobro u važnim utakmicama... a ni ekipa nije nešto... dinamo bi ih razbucao
    markoli
  • Obrisan korisnik18.09.2011. u 16:45
    Dobri stari Old Firm
    Obrisan korisnik
  • The Phantom18.09.2011. u 16:26
    Jako dobra utakmica,puna preokreta i golova. Bravo za Nikicu, ima je par dobrih poteza
    The Phantom
  • Obrisan korisnik18.09.2011. u 15:35
    bravo nikica:90+1'David Healy comes on to replace Nikica Jelavic, who departs to an incredible ovation!
    Obrisan korisnik