Tenis

Martić s preokretom do četvrtfinala

Ivor Krapac • srijeda, 21.09.2011.
Martić s preokretom do četvrtfinala
Foto: Ivor Krapac

Petra Martić bila je uspješna u osmini finala WTA turnira u kineskom Guangzhouu. Četvrtopostavljena hrvatska tenisačica proslavila je drugu ovotjednu pobjedu prolaskom kraj Kazahstanke Zarine Diyas, koju je nadjačala uz preokret nakon izgubljenog prvog seta...

Išlo je teže nego u prvom kolu protiv Kai-Chen Chang, ali Petra Martić opravdala je očekivanja i u drugom nastupu na tvrdoj podlozi Guangzhoua. Vodeća hrvatska tenisačica je s 4:6, 6:2 i 6:4 bila bolja od 17-godišnje kazahstanske kvalifikantice Zarine Diyas, 171. na svijetu, probivši se u svoje treće ovogodišnje četvrtfinale na WTA turnirima. U prethodna dva slučaja otišla je i korak dalje, s polufinalima Bogote i Kopenhagena.

Poslije izgubljenog prvog seta, Petra je mogla doći do preokreta i nešto brže. Drugim setom projurila je s dva breaka, a stekla je dva breaka prednosti i u odlučujućoj dionici, prije nego joj je Kazahstanka zaprijetila približavanjem do 5:4. No, na servisu za pobjedu u desetom gemu trećeg seta sve je prošlo bez dodatnih komplikacija za vodeću hrvatsku tenisačicu, koja je našla put do pobjede i s osrednjim serviranjem. Imala je samo 44 posto ubačenog prvog servisa u meču, sa šest asova i pet dvostrukih pogrešaka.

Martić će se u četvrtfinalu sresti s Kineskinjom Jie Zheng, 83. na svijetu, koja je prošla osminu finala sa 6:3 i 7:5 protiv Tajlanđanke Noppawan Lertcheewakarn. Hrvatsko-kineski ogled na rasporedu je u četvrtak kao drugi iza devet ujutro po našem vremenu, ne prije deset sati.

Petra se dosad nije sastajala sa Zheng.

WTA Guangzhou, 21.9.2011., osmina finala: Martić (Hrvatska, 4) - Diyas (Kazahstan, Q) 4:6, 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!