Rukomet

Mataija: "Ovo je početak iz snova"

Zvonka Keliš • srijeda, 21.09.2011.
Mataija: "Ovo je početak iz snova"

Nakon pobjede u Beogradu nad Crvenom zvezdom nositelji igre našičkog kluba bili su itekako zadovoljni Nexeovim startom u Regionalnoj ligi. Pred njima je sada dvoboj s Izviđačem iz Ljubuškog i borba za nove bodove i ostanak na vrhu ljestvice.

Crvena zvezda svladana je na Banjici 37:32, a rukometaši Nexea mogu biti izuzetno ponosni i zadovoljni svojim dostignućima u prva dva kola Regionalne lige. Nakon remija s hrvatskim prvakom, CO Zagrebom, na domaćem terenu i pobjedom u gostima Našičane očekuje još jedno gostovanje.

Ovoga puta, u sklopu trećeg kola SEHA lige, momčad iz Našica putuje u Ljubuški kako bi snage odmjerila s Izviđačem i osvojila nove vrijedne bodove.

Vezane vijesti

Najbolji strijelac Nexea u susretu sa Zvezdom, Robert Markotić, izjavio je da je srpska momčad dobro igrala, no da su Našičani jednostavno bili bolji: "Odigrali smo vrhunsku utakmicu i ostavili srce na parketu za ovu pobjedu. Zvezda je odigrala dobro, ali nam nije mogla do kraja parirati. Ovo je odličan rezultat, odlično smo krenuli u SEHA ligi i vjerujem da će i rezultat iz Ljubuškog biti pozitivan."

Perica Lelić u zanimljivoj utakmici sa Zvezdom sakupio je 12 obrana iako je kazao kako su svi igrači pa tako i on bili dosta umorni nakon susreta sa Zagrebom: "Teška utakmica, velika borba posebno u prvome dijelu utakmice. Osjećali smo umor od utakmice sa Zagrebom, bili smo na početku i malo ispuhani pa nam je trebalo vremena za polijetanje. Zasluženo smo pobijedili i svi smo super zadovoljni."

Duga klupa omogućila je treneru Kasimu Kamenici mogućnost rotacije igrača što je prema Leliću jedna od ključnih karika pobjede nad Zvezdom: "Prvi smo puta u povijesti kluba osvojili tri boda u jednoj utakmici, a ovo nam je i prva pobjeda u SEHA ligi. Trener je dosta rotirao što se na kraju pokazalo kao dobitna varijanta. Naša je duga klupa došla do izražaja i mirno smo priveli utakmicu kraju."

Jedan od nositelja igre u ogledu sa Zvezdom, Vedran Mataija, zadovoljan je posebice drugim dijelom utakmice kada je Našičanima prošlo nekoliko kontra napada i laganih golova, no, Mataija je mislima zapravo već u Ljubuškom: "Ovo je početak iz snova, a sada idemo u Ljubuški odigrati mušku utakmicu i pokušati pobijediti, a nakon toga nas očekuje utakmica protiv Metalurga koji je jedan od favorita ove lige. To će, vjerujem, biti pravi derbi, iako je derbi zapravo svaka utakmica ove lige."

Iako Franjo Lelić nije zadovoljan svojom igrom na desnom krilu u samome početku utakmice i on se slaže kako je Nexe u Beogradu zasluženo slavio: "Današnji je tempo bio vrlo visok, puno kontri s obje strane i puno brzog centra. Zasluženo smo pobijedili i sada se okrećemo Izviđaču koji je dosta glatko poražen u Šapcu u utorak. Ipak, Izviđač je puno jači u svojoj dvorani i u subotu nam neće biti lako. Moramo se dobro pripremiti i biti koncentriraniji kako bi broj pogrešaka u igri sveli na minimum."

Nakon pobjede i remija Nexe se nalazi na vrhu ljestvice s četiri osvojena boda, a u subotu kreće u Ljubuški po drugu pobjedu i nove bodove.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.09.2011. u 13:59
    radi gobac dalje i za sebe otokmljet, samo da bi liga funkcionirala trebao je omogućiti još jednog jačeg predstavnika hrvatskog u ligi, a to da nitko od nexe ne igra u repki govori dovoljno o tome kolko je gobac moćan.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2011. u 11:54
    ne zaboravite da je kasim kamenica stvarao onaj zagreb početkom 90-tih. ovi mladi igrači će odjednom eksplodirati. ovo je gobcu prvi dobar potez za hrv. rukomet uopće jer je dosad isključivo radio za sebe
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2011. u 10:09
    Pozdrav Zdeni Kordiju iz Međugorja
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2011. u 00:22
    u mom ljubuskom nema bodova ;)... ali ak budem realan nexe bi triba osvojit bodove :D
    Obrisan korisnik