Košarka

Bagarić: "Svaka utakmica će biti izazov"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 22.09.2011.
Bagarić: "Svaka utakmica će biti izazov"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski košarkaš Dalibor Bagarić ovog je ljeta Grčku zamijenio Španjolskom, a njegova nova stanica u karijeri je tamošnji prvoligaš Valladolida. Po dolasku u novi klub dao je prvi intervju u kojem se osvrnuo na nadolazeću sezonu...

Dalibor Bagarić je sjajnom proteklom sezonom u grčkom Maroussiju privukao pažnju brojnih klubova, a na kraju je odlučio da će karijer nastaviti u španjolskom Valladolidu. Po dolasku u vrlo jaku Endesa ligu hrvatski centar se osvrnuo da novi klub te na nadolazeću sezonu.

"Odlično se osjećam, prošao sam sve liječničke preglede i potpisao ugovor. Sve je u redu, zdrav sam i spreman za igru čim trener to bude tražio", rekao je u uvodu Hrvat i potvrdio da mu je velika želja bila vratiti se u španjolsku klupsku košarku, ponajviše zbog jake konkurencije.

"Svaka utakmica će biti izazov, kako za momčad, tako i za mene. Valladolid je dobra ekipa koja se plasirala u Kup kralja i prošle godine bila blizu doigravanju, a svi znaju kako je to teško u ligi poput ove. Ove sezone borit ćemo se za najbolji mogući rezultat", najavio je Bagarić tim riječima sezonu, a potom i otkrio klupske planove:

"Ima nekoliko jačih ekipa, ali moramo se voditi mišlju da je borba između sedmog i 14. mjesta potpuno otvorena." Inače, bivši NBA igrač dio priprema proveo je s Barcelonom, a kaže kako je to bilo korisno i lijepo iskustvo te se zahvaljuje svima u klubu što su mu to omogućili.

Osvrnuo se i na proteklu sezonu, koja je bila ponajbolja u njegovoj karijeri, a sad se nada nastavku dobrih izdanja u Valladolidu. Otkrio je i što će nova momčad dobiti s njim: "Mislim da ću donijeti iskustvo igranja po cijeloj Europi i u NBA ligi. Sve to je meni pomoglo u razvoju, a ja ću se potruditi na taj način pomoći suigračima."

U većini dosadašnjih klubova bio je miljenik navijača, a nečem sličnom nada se u novoj sredini. "Navijači su me uvijek voljeli jer sam se borio i ostavljao srce na terenu za momčad. Moja povezanost s navijačima u Bologni je nevjerojatna, a nadam se da će me i ovdje u Valladolidu prihvatiti na isti način", završio je 31-godišnji košarkaš uoči naporne sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava22.09.2011. u 21:45
    BAGY -poudrav iz Dubrave
    Torca-Dubrava