Nogomet

Falcao na Barcelonu, Bayer na Bayern

Sportnet • petak, 23.09.2011.
Falcao na Barcelonu, Bayer na Bayern
Foto: EPA

Iako je i pod tjednom bilo prvenstvene "akcije", lige petice u punom izdanju ponovno stižu tijekom vikenda...

Uvertira za ogled protiv Manchester Uniteda za Stoke City nije bila baš po ukusu. Protiv Tottenhama u trećem kolu Carling kupa morala je igrati praktički najbolja momčad, i to 120 minuta. Prvak je s lakoćom svladao Leeds (3:0) s uglavnom pričuvnom momčadi, a nakon pet impresivnih pobjeda, test na Britanniji mogao bi biti prvi na kojem će se Fergusonova momčad namučiti. Ili neće? Iako Stoke slovi za jednog od najtežih domaćina, Unitedova forma je zastrašujuća.

Wigan će prvi put od 27. kolovoza igrati pred svojim navijačima. Dolazi Tottenham s mnoštvom ozlijeđenih igrača (Huddlestone, Dawson, Pienaar, Lennon), ali i s raspoloženim Adebayorom s kojim su Spursi ostvarili dvije uzastopne pobjede. Liverpool dočekuje zahuktali Wolverhampton, a poslije šest mjeseci izbivanja u momčad Redsa u premierligaškoj bi se utakmici mogao vratiti i Steven Gerrard.

Ivan Klasnić odradio je suspenziju zbog crvenog kartona i bit će na raspolaganju Owenu Coyleu za gostovanje na Emiratesu, gdje će vjerojatno prijetiti neuvjerljivoj obrani Arsenala. Manchester City na Etihadu očekuje (uvjerljivu) pobjedu protiv Evertona jer Mancini ima gotovo kompletnu momčad na raspolaganju.

Nakon odrađenih susreta koji su se igrali sredinom tjedna, španjolsko prvenstvo nastavlja s utakmicama preko vikenda. Real i Barcelona nisu ostvarili pobjede u petom kolu, a novu priliku za osvajanje tri boda imat će u subotu na svojim stadionima. Barcelona će nakon remija s Valencijom snage odmjeriti s madridskim Atleticom koje predvodi raspucani Falcao.

Real će na Santiago Bernabeu ugostiti momčad Rayo Vallecana. Momčad Josea Mourinha nakon dva kiksa protiv Levantea i Racinga tražit će pobjedu i izlazak iz mini krize. Realovci nisu postigli pogodak još od utakmice s Dinamom i bit će zanimljivo vidjeti kakvu će utakmicu odigrati igrači Kraljevskog kluba. Zanimljivo je da Madriđani bilježe najlošiji start u prvenstvo nakon sedam godina.

Betis će kao lider prvenstva i jedina stopostotna momčad gostovati kod Getafea gdje će tražiti nastavak svog pobjedničkog niza. Posebno zanimljivo bit će na Sanchez Pizjuanu gdje će Rakitićeva Sevilla dočekati Valenciju. Obje momčadi dobro su krenule u sezonu pa će taj dvoboj sigurno biti pravi mamac za ljubitelje nogometa jer se očekuje atraktivna i uzbudljiva utakmica.

Registrirani korisnici kladionice expekt.com mogu potpuno besplatno gledati sljedeće utakmice:

Subota:
18:00 Athletic Bilbao - Villarreal 2.25 3.25 3.10
18:00 Sevilla - Valencia 2.25 3.25 3.10
20:00 Real Madrid - Rayo Vallecano 1.10 8.50 22.00
22:00 Barcelona - Atlético Madrid 1.20 5.85 14.50

Nedjelja
12:00 Mallorca - Real Sociedad 2.25 3.30 3.15
16:00 Levante - Espanyol 2.15 3.30 3.35
18:00 Granada - Osasuna 2.25 3.25 3.10
20:00 Sporting Gijón - Racing Santander 2.15 3.30 3.30
22:00 Zaragoza - Málaga 3.10 3.25 2.25

Ponedjeljak:
21:00 Getafe - Real Betis 2.45 3.20 2.85

Pred nama je sedmo kolo njemačke Bundeslige, koje nam donosi nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica. U subotu nas očekuje veliki derbi gdje na Allianz Areni Bayern dočekuje Bayer. Jupp Heynckes, sadašnji strateg Bavaraca, odveo je prošle sezone Leverkusen do Lige prvaka, Michael Ballack vraća se u München, kod domaćina bi se u kadar, nakon dugog izbivanja zbog ozljede, mogao vratiti Robben, a osposobljen je i najbolji strijelac lige, Gomez. Posljednji međusobni dvoboj završio je visokom pobjedom Bayerna od čak 5:1, no, Bavarci su i trenutno u velikoj formi pa će gostima biti izuzetno teško do bod(ov)a.

Kolo u petak otvaraju Stuttgart i posrnuli HSV, naših Petrića i Iličevića, koji neće nastupiti. Oenning je već bivši, Argentinac Cardoso prijelazni je trener te će biti interesantna reakcija momčadi. Zanimljivo će biti i u Mainzu gdje Klopp gostuje sa svojom Borussijom kod bivšeg kluba, pokušavajući uhvatiti pobjednički ritam nakon šokantnog poraza u prošlom kolu.

Vidjet ćemo kako će Schalke preboljeti iznenadni odlazak trenera Rangnicka, na domaćem terenu protiv Freiburga, dok će se Wolfsburg protiv Kaiserslauterna pokušati vratiti na pobjednički put. U nedjelju Köln dočekuje Hoffenheim, dok će Mijatovićeva Hertha na gostovanju kod odličnog Werdera pokušati zaustaviti njihov niz od tri uzastopne pobjede.

U petom kolu talijanske Serie A očekuje nas nekoliko zanimljivih dvoboja. Možda i najviše pažnje bit će usmjereno na susret Napolija i Fiorentine, susjeda na tablici koji su u dosadašnje tri utakmice upisali šest bodova. Napoli će na krilima navijača, ali i dobrih rezultata, ići na pobjedu i priključenje samom vrhu.

Milanski klubovi ovog vikenda imaju relativno lak zadatak, igraju s posljednja dva kluba na tablici. Milan ugošćuje Cesenu koja nema niti jedan bod, dok Inter ide na noge Bologni. Novi trener Nerazzurra Claudio Ranieri mora im konačno donijeti pobjedu, no Bologna zna biti izuzetno teško gostovanje. Izlazak iz krize tražit će i nogometaši Rome koji nakon razočaravajućeg remija sa Sienom gostuju kod Parme.

Torinski Juventus je dobro krenuo u sezonu i dijeli prvu poziciju na tablici, a to će pokušati zadržati i na Siciliji gdje ih čeka Catania. Edoardo Reja hvata novi zamah s Lazijem protiv Palerma, a vrlo dobar start u prvenstvu novim će bodovima nastojat održati i igrači Genoe i Udinesea na gostovanjima.

Sedam kola francuskog nogometnog prvenstva je za nama, a vrh s dva boda prednosti pred Rennesom drži Montpellier. Jednako zaostaje i četvrtoplasirani PSG, a baš će Parižani tijekom vikenda u derbiju kola gostovati kod Montpelliera. Utakmica je tu nakon koje klub iz glavnog grada može zasjesti na vrh poretka, a s obzirom na uloženo uoči sezone upravo to im je osnovni cilj.

Verlo zanimljivo trebalo bi biti i u Lyonu gdje gostuje Bordeaux, a iako bi ovo u proteklim sezonama bila najatraktivnija utakmica vikenda, ovaj put su Žirondinci daleko od svojih najboljih izdanja. S druge strane, Lavovi će na umu imati i nadolazeći dvoboj u Ligi prvaka sa zagrebačkim Dinamom, a na vratima neće biti "pocrvenjelog" Llorisa, kao ni još nekoliko bitnih igrača koji se muče s ozljedama.

Marseille će pokušati nastaviti bježati s dna poretka kod Valenciennesa, a u Lilleu se susreću šesti i sedmi na prvenstvenoj ljestvici, odnosno aktualnom francuskom prvaku stiže Lorient. Rennes odličan ulazak u sezonu želi nastaviti domaćom pobjedom protiv Saint-Etiennea, ne posebno uvjerljivog u uvodu sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.09.2011. u 20:58
    istina je da je barcina obrana puno jaca kad igraju puyol i pique, ali ipak je to najslabiji segment njihove igre, tako da falcao itekako ima tu sto napraviti. ipak, druga je prica hoce li dobiti i jednu sansu da zabije, jer njih bi ipak trebao kreirati vezni red, a to im barca ipak nece tako lako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Rocky9323.09.2011. u 18:07
    Da kada su na stoperima Puyol i Pique onda je to več jedna sasvim druga priča.
    Rocky93
  • Obrisan korisnik23.09.2011. u 18:01
    barci se vraća pique i sad uz puyola...dečki moji falcao će teško do gola:)) al nek mu sa srećom;)
    Obrisan korisnik
  • zrinkec23.09.2011. u 17:57
    Da je malo nebi e ni znalo ;) jedva čekam falcaa vidjeti protiv Barce
    zrinkec
  • Rocky9323.09.2011. u 17:16
    Falcao gotovo sigurno zabija Barceloni,jer ke Barca jako loša u skok igri,a Falcao je možda najjača špica što se tiće tog segmenta igre.
    Rocky93