Rukomet

Obrvan: "Moramo dodatno poraditi na obrani"

Iz Kutije šibica:Zvonka Keliš • petak, 23.09.2011.
Obrvan: "Moramo dodatno poraditi na obrani"
Foto: Davor Sajko

CO Zagreb stigao je do svoje prve pobjede u Regionalnoj rukometnoj ligi. Naime, u Kutiji šibica, pred domaćim navijačima, svladan je slovački Tatran Prešov 35:29. Iako je trener Zagrebaša nakon susreta bio zadovoljan ostvarenom pobjedom, zaključio je kako u obrani ima još prostora za napredak. Trener Tatran zaključio je, pak, kako je njegova momčad još uvijek dosta mlada te se tek treba uigrati.

Trener Zagrebaša Ivica Obrvan zadovoljan je ostvarenom pobjedom i večerašnjom igrom svojim rukometaša u napadu, no smatra kako na obrani treba još poraditi: "Prvo poluvrijeme je, kao i drugo, u napadu izgledalo vrlo dobro s dosta prilika i golova, dok nam je obrana bila porozna i dopustila je protivniku da nam lako zabija golove. Vjerujem da ćemo taj segment igre podići jer tu još ima dosta prostora za napredak."

Đorđe Rašić, trener gostujuće momčadi htio je uzeti bodove u Zagrebu, no iako njegovoj momčadi to nije uspjelo nada se što bolje rezultatu u narednim kolima Regionalne lige: "U Zagrebu nam je trebala pobjeda i novi bodovi, no do njih nismo došli. Sigurno je da je Zagreb favorit u Regionalnoj ligi, dok se mi nadamo što boljem rezultatu. Doduše, mi smo se više pripremali za Ligu prvaka nego za ovu ligu. Naime, ovo su sve mladi igrači koji se još trebaju uigrati."

"Svugdje po pobjedu"

Vezane vijesti

Horvat se osvrnuo i na nove susrete u SEHA ligi u kojima, naravno, očekuje pobjedu: "Mi smo ipak Zagreb i u svakoj utakmici idemo po pobjedu tko god da nam je protivnik."

Na domaćem terenu Zagrebu se dogodio preokret kao i u Našicama. Početno vodstvo domaće momčadi Tatran je serijom 6-0 preokrenuo u svoju korist: "Za preokret je možda kriva dekoncentracija i samozadovoljstvo što vodimo s četiri gola razlike i mislimo da je to to. Međutim, tu ne bi smjelo bit opuštanja jer su obrati vrlo brzi. To nam se ubuduće ne bi smjelo događati jer se u nekoj težoj utakmici s težim protivnikom nećemo moći vratiti", kazao je Obrvan.

Kapetan CO Zagreba, Zlatko Horvat, složio se s trenerom kako je za preokret u igri vjerojatno kriv manjak koncentracije, no bio je zadovoljan što u nastavku Zagrebaši više nisu ispuštali prednost iz ruku: "U prvoj utakmici u Našicama isto smo imali prednost kao i ovdje i onda su oni serijom 8:1 preokrenuli rezultat. Ne znam zašto nam se to događa već drugu utakmicu za redom, vjerojatno se radi o gubitku koncentracije. Najvažnije je ipak da smo se vratili i potom držali koncentraciju do kraja budući da se utakmica igrala gol za gol, a mi poslije više nismo izgubili vodstvo."

Odlični su u napadu uz kapetana Horvata i Davida Špilera večeras bili i Marino Marić te Marko Kopljar: "Marić je večeras u napadu odigrao korektno, dok u obrani tako tako. Kopljar je bio na nivou na kojem je konstantno još od priprema kada se nametnuo u našeg ključnog igrača. Vjerujem da ukoliko neće biti povreda da će za sljedeće utakmice sve biti kako treba", izjavio je Obrvan.

Momčad Zagreba još nije potpuno uigrana, nedostaju neki ključni igrači, no pobjeda u Regionalnoj ligi ipak je tu: "Svakako se trebamo još uigrati, a veliki je minus i to što danas nije zaigrao Tonči Valčić zbog čega je i rotacija bila kraća te su neki igrači bili umorniji. No, uspjeli smo držati ritam te smo čvrstom obranom, polukontrom i kontrom stigli do slavlja", zaključio je Horvat.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!