Nogomet

Jelavić: "Sretan sam u Rangersima"

Mario Glasnović • subota, 24.09.2011.
Jelavić: "Sretan sam u Rangersima"
Foto: Ivan Lacković

Nikica Jelavić uživa igrajući za Glasgow Rangerse. Hrvatski reprezentativni napadač prošli vikend upisao se u strijelce u Old Firmu, a britanskim medijima potvrdio je da želi ostati u Glasgowu.

Posljednjih dana prijelaznog roka Jelavić je bio blizu odlaska iz Glasgowa, no Rangersi su odbili obje ponude koje su stigle na njihovu adresu. Najprije je odbačena ponuda Leicester Cityja od 6,5 milijuna funti, a nakon toga je stigla ponuda nepoznatog kluba od osam milijuna funti koja je također odbijena.

Hrvatski napadač priznao je da mu je drago što je ostao u najvećem gradu Škotske, iako Rangersima ne ide sve po planu ove sezone. Ispali su iz kvalifikacija za Ligu prvaka i Europsku ligu, a nedavno su ispali i iz škotskog Liga kupa. No, Jelavića to nije natjeralo da se predomisli.

"Znam da se dosta toga pisalo po medijima, ali meni nitko ništa nije rekao. Naravno da mi je drago što postoje klubovi koji su zainteresirani za mene, no ponavljam da sam sretan u Rangersima i nadam se da ću ovdje osvajati što više trofeja", izjavio je Nikica Jelavić.

Ipak, Jelavić smatra da bi mogla postojati ponuda koja bi ga natjerala da napusti Glasgow. "Ako bi u klub stigla ponuda koja bi odgovarala Rangersima i ako bi oni bili zadovoljni s ponudom, naravno da bih pregovarao s njima. No, opet kažem da sam sretan ovdje i da ne želim napustiti Glasgow."

Jelavić je prošle sezone pokazao impresivnu golgetersku formu, a i ove sezone trese protivničke mreže. Posljednji pogodak bio je onaj u Old Firm derbiju kada je naš napadač postigao gol za izjednačenje protiv najvećih rivala Rangersa.

"Protiv Celtica smo napravili odličan rezultat. Igrali smo jako dobro, posebno u drugome poluvremenu kada smo potpuno nadigrali naše protivnike. Mogli smo postići i više od četiri pogotka, imali smo nekoliko sjajnih prilika koje smo upropastili. Velika je stvar kada pobijedite u prvom Old Firm derbiju sezone."

Jelavić je odigrao sjajnu utakmicu protiv Celtica. Zamijenjen je u sudačkoj nadoknadi, a navijači na Ibroxu priredili su mu standing ovation prilikom izlaska iz igre. Hrvatski reprezentativac pohvalio je i svog suigrača u napadu.

"Uvijek sam bio fasciniran atmosferom na Ibroxu u ovakvim utakmicama, a tako je bilo i ovaj put. Također bih želio pohvaliti svog suigrača Kylea Laffertyja. Zaista uživam igrajući s njime u napadu. On je odličan igrač koji svojom trkom i načinom igre meni ostavlja dosta prostora. Prošle godine nismo imali prilike igrati zajedno zbog brojnih ozljeda, ali ove sezone dosta igram s njime i to je sjajno. Između nas vlada dobra suradnja i zajedništvo", zaključio je ofenzivac Rangersa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.10.2011. u 14:43
    kad ti je to domet!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.09.2011. u 18:27
    Jelavicu kad naucis engleski razumijet ces sto tvoji navijaci pjevaju o nama katolicima.....
    Obrisan korisnik