Košarka

Anzulović: "Idemo pobijediti u Chalonu"

Maj Gašparac • ponedjeljak, 26.09.2011.
Anzulović: "Idemo pobijediti u Chalonu"
Foto: Ivan Lacković

Momčad Cedevite u utorak navečer očekuje prva kvalifikacijska utakmica za Eurokup protiv francuskog Elan Chalona. Taj susret najavili su trener hrvatske momčadi Dražen Anzulović i njen kapetan Marino Baždarić .

Košarkaši Cedevite u utorak navečer odigrat će prvu kvalifikacijsku utakmicu za Eurokup. Protivnik hrvatskoj momčadi bit će francuski Elan Chalon, koji je i domaćin prvog susreta.

"Igramo protiv momčadi koja je nezgodna i koja nam ne paše. Pokušavali smo se pripremiti što bolje, vidjeli dosta snimki. Francuzi imaju dosta energije, vole igrati brzo, u ritmu i ako mi diktiramo ritam imamo šanse. Ne smijemo im dopustiti da nas pretrče, da nas nadskaču jer tako dobivaju na sigurnosti a prekid toga ključ je utakmice u Francuskoj. Mi imamo ambicije ali daleko je to od laganog zadatka", prokomentirao je protivnika za službenu klupsku stranicu trener Cedevite Dražen Anzulović.

Anzulović je svjestan kako je pred njegovom momčadi zahtjevan ispit, no uvjeren je u dobar rezultat: "Malo su mijenjali sastav u odnosu na lani kada su bili među najboljim francuskim momčadima, doveli su tek sjajnog novog playa tako da nas ne očekuje lagan posao za izboriti grupu u Eurokupu, ali mi to želimo i napravit ćemo."

"Sigurno je da ćemo, želimo li dobar rezultat, morati biti na razini kao protiv Zagreba u Kupu Dražena Petrovića. Igrači su spremni, nadam se da ćemo takvi dočekati i utakmicu. Imamo dobru atmosferu i to trebamo prenijeti u kvalitetu na parketu. Idemo na pobjedu, bez velikog rezultatskog taktiziranja, i uopće ne razmišljamo o uzvratu u Zagrebu. Idemo pobijediti u Chalonu", zaključio je Anzulović.

Kapetan momčadi Cedevite Marino Baždarić smatra da njegova ekipa spremna očekuje nadolazeći susret: "Imamo kvalitetu i možemo puno. Igrali smo vrhunsku obranu uz puno laganih poena i to nam treba biti pokazatelj kako igrati ove sezone i iskoristiti sve naše potencijale. Možemo držati visoki ritam, u rosteru imamo 12 ravnopravnih vrhunskih igrača i svatko tko uđe u igru ima prostora pokazati kvalitetu."

Baždarić je prokomentirao protivnika sljedećim riječima: "Chalon je jedna jako dobra momčad, puna atletizma, puna tamnoputih igrača, tipično Francuska, s puno trčanja i igre run and gun. Međutim mi moramo nametnuti našu igru i izbjeći njihove zamke. Nadam se da ćemo odigrati maksimalno koncentrirano ali prije svega pametno", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.09.2011. u 21:54
    bravo pleniglacial,vidim kužiš se u košarku. svaka čast :P
    Obrisan korisnik
  • vlacng27.09.2011. u 16:46
    ako ovo ne pobijede sezona odmah propada!
    vlacng
  • Obrisan korisnik27.09.2011. u 14:02
    +5 za crvene kmere. chalon je osrednji fr klub, a znamo da im liga nije nešto.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.09.2011. u 11:35
    10 za Chalon
    Obrisan korisnik