Košarka

Benetton ispred Zadra i Splita

Iz Pazina:Branko Barić • utorak, 27.09.2011.
Benetton ispred Zadra i Splita

Brojni ljubitelji košarke u Pazinu proteklog vikenda mogli su uživati u iznimno jakom međunarodnom košarkaškom turniru za juniore. Na memorijalu Marijana Salamuna - Salka već po tradiciji uz domaćine iz Pazina nastupili su Benetton iz Trevisa, Split i Zadar, a naslov je na koncu obranila talijanska momčad...

I ove godine svi koji su pohodili Pazin nisu ostali razočarani onim što su tri slavna europska klub pokazala u juniorskom uzrastu. Turnir su prvog dana otvorili KK Zadar i domaći Ghia Staff, a Pazinjani su odmah pokazali kako neće moći ozbiljnije parirati velikim momčadima. Nakon što je ekipa koji vodi legendarni Petar Popović protutnjala pored domaćina, uslijedila je prva poslastica za sve prisutne u dvorani Pazinskog kolegija - dvoboj Benettona i Splita. Iako je favorizirana talijanska momčad nastupila s godinu dana starijim igračima, talentirani Splićani nisu ostali impresionirani i nakon dramatične završnice dolaze do pobjede 82:81. Bio je to i dvoboj dvije velike nade europske košarke, briljantnog Paola Marinellija koji je ubacio 36 poena, te na drugoj strani 206 centimetara visokog Rafaela Gasparda koji je postigao 32 koša.

Rezultati

Zadar - Ghia Staff 99:43
Split - Benetton 82:81

Benetton - Ghia Staff 88:43
Split - Zadar 95:97

Benetton - Zadar 82:64
Split - Ghia Staff 91:50

Drugog dana Benetton se prvo lako obračunava s Ghia Staffom, a nakon toga slijedi veliki dalmatinski obračun Splita i Zadra. Iako se nakon briljantne predstave prvog dana očekivala rutinska pobjeda Žutih, Zadrani u ljepotici turnira predvođeni sjajnim Longinom (25 poena) te Klapanom (29 poena) dolaze do pobjede 97:95, pa o pobjedniku turnira odlučuje nedjeljni jutarnji dvoboj Benettona i Zadra.

Zadrani se nisu stigli fizički oporaviti od teške utakmice odigrane samo 12 sati ranije i pružiti jači otpor talijanskoj ekipi koja je već do poluvremena osigurala mirnu završnicu. S konačnih 82:64 i 32 poena Gasparda momčad iz Trevisa zbog najbolje koš-razlike u krugu tri prvoplasirane ekipe osigurala je obranu prošlogodišnjeg naslova.

Vrijedi istaknuti kako je titulu najkorisnijeg igrača turnira odnio Gaspardo iz redova Benettona.

Trener Splita Ante Nazor sipao je komplimente na račun organizatora turnira u Pazinu: "Zaista je sve bilo odlično, od organizacije, tretmana, smještaja, utakmica. Uživali smo ova tri dana u Pazinu."

Što se nastupa svojih pulena, posebno zadovoljan može biti utakmicom protiv Benettona: "Tu smo odigrali stvarno dobru partiju protiv jakog protivnika, koji je uz to i jedno godište stariji od nas. Nikako nisam zadovoljan utakmicom protiv Zadra koju smo potpuno podbacili. Tu se vidi da imamo još puno za raditi s tim mladim dečkima kojima trebamo usaditi u glavu kako napredovati mogu jedino ako na svakom treningu i u svakoj utakmici daju svoj maksimum".

Splitski trener koji je s kadetskom reprezentacijom ovog ljeta osvojio zlatnu medalju na Europskom prvenstvu ističe kako u radu s ovom generacijom rezultat nije na primarnom mjestu: "Mi smo tek u početnoj fazi selekcijskog procesa budući da se tek nedavno Akademija Vujčić preselila u Split i spojila s klubom. Tu ima potencijala, a naša glavna želja i cilj je iz tog kadra što prije izbaciti igrače koji će biti spremni konkurirati za prvu momčad."

(foto: KK Ghia Staff)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2011. u 16:28
    Marinelli ima 16 godina i visok je 191cm.. pleniglacial evo da ti kažem onako iskreno -> napuši se kujca
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina29.09.2011. u 13:14
    pleniglacial je tipični primjer hrvatskog ortodoksnog pljucača na sve i svašta. za razliku od njega, Paolo Marinelli je vrhunski igrač, a to je dokazao odličnim igrama na kadetskom prvenstvu Evrope. u osvajanju zlata, on je bio naš play starter. to je igrač tipa Toni Katić i toplo se nadam da će... [više na forumu]
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 10:12
    mozda ti znas bo0lje od mene ali naso sam podatak da je sa 14 godina bio visok 185, prema tome realno je da ce jos narast barem 5 cm a nije nemoguce i vise...tako da ga ne treba odma svrstavat u isti kos sa popovicem stipcevicem i slicnima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 09:35
    marinelli, još jedan Hr bek visok 185, koji umjesto da bude play, zabija po 30, ispuca po 30 lopti, poput bryanta, a kad dođe u seniore, sa tih smiješnih 185cm neće moći čuvati nikoga, a u napadu će ga svi bananirati. užas....
    Obrisan korisnik