Nogomet

Lavovi "preskočili" Modre

Nikola Vlahović • utorak, 27.09.2011.
Lavovi "preskočili" Modre
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U drugom kolu Lige prvaka Lyon je pobijedio Dinamo 2:0 i tako došao do tri boda. Francuski prvoligaš nije odigrao utakmicu za pamćenje, međutim, Lavovi su igrali koliko im je bilo potrebno te su zasluženo došli do uvjerljive pobjede...

Hugo Lloris: Nije imao previše posla, a ono što je trebao zaustaviti to je napravio bez poteškoća. Efektno obranio Lekin udarac glavom u 70. minuti i onaj nogom u 84. minuti.

Bakary Kone: Vrlo dobra utakmica Lyonovog stopera. Jedina pogreška koju je imao dogodila se u 30. minuti kada je zakasnio na loptu s lijeve strane. Vrlo jednostavno rješavao sve obrambene zadaće, a golom za 2:0 okrunio je dobru večer.

Dejan Lovren: Hrvatski reprezentativac pružio je vrlo dobru utakmicu. U 18. minuti lijepo pročitao kontru Dinama i zaustavio napad koji je mogao biti vrlo opasan za Lyon. Pravovremen kako u skoku, tako i na zemlji. Beqiraj se nije naigrao pored njega te su on i Kone djelovali vrlo sigurno.

Anthony Revelliere: Rutinirana utakmica iskusnog braniča. Mnogo trke i ponavljanja od jednog šesnaesterca pa do drugog. Nekoliko puta lijepo probio stranu. Odradio sve što je trener od njega tražio.

Aly Cissokho: Brz i prodoran po lijevoj strani. Pokazao da zna uzeti loptu i pokrenuti napad. Dosta sudjelovao u ofenzivnim akcijama Lyona, a uza sve to je stigao bez problema odraditi i defenzivne zadatke. Vidjelo se da on i Bastos dobro surađuju.

Kim Källström: Odradio puno "prljavog" posla na sredini terena. Mnogo pretrčao i oduzeo niz lopti. Poslao nekoliko neugodnih ubačaja u Dinamov kazneni prostor i zasigurno je trener Garde zadovoljan njegovom predstavom.

Clément Grenier (do 79. minute): Baš kao i Källström. Mnogo pretrčao, trudio se i nudio u veznom redu. Na kraju prvog poluvremena imao odličnu priliku za povećanje vodstva, ali je njegov udarac zaustavio Kelava.

Michel Bastos: Svaki njegov ubačaj bio je velika opasnost za obranu Dinama. Izrazito brz i jak na lopti te je unio dosta panike u gostujuću obranu. Tražio je igru i nudio se. Igrač koji je vrlo neugodan za čuvanje i koji je "mozak" Lyona.

Maxime Gonalons: Pokušavao i trudio se. Nakon kornera je imao lijepu priliku da zatrese mrežu Dinama, ali je iz blizine silovito pucao preko gola.

Bafétimbi Gomis (do 62. minute): Robusni napadač zadavao je mnogo problema obrani Dinama. Čvrst u duelima te jak i razoran u skoku. Primio mnoštvo dugih lopti i proslijedio ih do svojih suigrača. Iako je promašio dvije lijepe prilike s pet metara, golom je okrunio svoju dobru utakmicu. Odlično je iskoristio poklon od Pokrivača te je majstorski lobovao Kelavu.

Jimmy Briand: Stalno se šuljao iza Dinamove obrane, ali nije uspio doći u pravu priliku da ugrozi Kelavu. Solidna utakmica napadača Lyona.

Alexandre Lacazette (od 62. minute): Mogao se na samom kraju utakmice upisati u strijelce, ali je loše tukao te je promašio gol.

Jérémy Pied (od 79. minute): Zamijenio umornog Greniera te unio malo živosti na sredini terena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!