Nogomet

Mancini: "Tevez mora van iz Manchester Cityja"

Marin Vuković • srijeda, 28.09.2011.
Mancini: "Tevez mora van iz Manchester Cityja"
Foto: EPA

Uvjerljivi poraz od Bayerna večeras bi mogao biti najmanji problem Roberta Mancinija i čelnika Manchester Cityja. Jedan od najbolje plaćenih nogometaša svijeta, argentinski reprezentativac Carlos Tevez, u drugom je poluvremenu susreta na Allianz Areni odbio ući u igru i time vrlo vjerojatno zapečatio svoju karijeru u svijetlo-plavom dresu. Svojom se reakcijom nakon zamjene nije pak proslavio ni bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko.

Još jedan sramotan ispad Carlosa Teveza bacio je sjenu na mnogo toga dobroga što su čelnici Manchester Cityja i menadžer Roberto Mancini ostvarili u recentnoj klupskoj povijesti. Petnaestak minuta prije kraja utakmice na Allianz Areni, Mancini je umjesto Garetha Barryja u igru namjeravao ubaciti upravo argentinskog napadača, no na iznenađenje svih prisutnih Tevez je odbio ustati s klupe i ući u igru.

Mark Hughes, bivši menadžer Cityja: "Očito je da nema nikakvog odnosa između igrača i menadžera. Taj se odnos mora popraviti, a ako do toga ne može doći, tada je jasno da treba pribjeći drugim sredstvima."

Vezane vijesti

David Platt, pomoćni trener: "Ovo je teška situacija za sve nas, predlažem svima u klubu da svi zajedno pokušamo unutar četiri zida smiriti čitavu situaciju."

Graeme Souness, bivši menadžer Liverpoola: "Tevez može pokvariti sav dobar posao koji su napravili u klubu, on je sramota za ovaj sport i utjelovljuje sve loše strane modernog nogometa. Njegov je postupak potpuno neprihvatljiv, on je nogometaš koji je dobro plaćen da bi igrao nogomet, a on odbija pomoći svojim suigračima. Sve se vrti oko njega i isključivo oko njega."

Danny Mills, bivši branič Cityja: "Mislim da je Manciniju večeras prekipjelo i da mu je dosta Tevezovih ispada. Ne možeš uporno pokazivati manjak poštovanja prema menadžeru, bez obzira sviđa li ti se kako radi svoj posao ili ne. Igraš za sebe, za svoj klub, za svoje suigrače. Tijekom svoje karijere igrao sam za menadžere s kojima se nisam slagao, no pošteno sam odradio svoj posao, igrao za ponos jer sam profesionalac. Jednostavno ne možete, ne smijete odbiti igrati utakmicu. To je sebično, kukavički i potpuno pogrešno."

"Da, odbio je ući i što se mene tiče njegova karijera u ovom klubu je završena", potvrdio je po završetku utakmice Mancini. "Možete li zamisliti da je bilo koji igrač Bayerna, Milana ili Manchester Uniteda učinio takvo što?"

"Ja sam menadžer i ja odlučujem koga ću i kada zamijeniti. Nakon što sam izvukao Edina Džeku iz igre, odlučio sam ubaciti Nigela de Jonga jer sam 40 minuta do kraja utakmice htio stabilizirati momčad i ne primiti treći pogodak. Tevez se zagrijavao i očekivao je da će ući umjesto Džeke, a nakon toga odbio se ponovno zagrijati i ući u igru", pojasnio je Mancini.

"Ako jedan igrač zarađuje toliko novca koliko zarađuje Tevez i ako se ovako ponaša igrajući za Manchester City u Ligi prvaka, više nikada neće igrati u mojoj momčadi. Ako će biti po mome, Tevez će biti izbačen iz kluba", odlučan je Mancini, a sljedeći potez bit će onaj šeika Mansoura, koji je za Argentinca platio ogroman novac i morat će što prije odlučiti o njegovoj sudbini.

Raskid ugovora značio bi i golem financijski gubitak, no ovakvim ponašanjem Tevez čini potencijalno još veću štetu jer narušava atmosferu u momčadi u sezoni od koje Manchester City ima velika očekivanja. "Ovo je nemoguća situacija i razgovarat ću s predsjednikom kluba u sljedećih nekoliko dana", dodao je Mancini.

Svoju stranu priče u kratkoj je izjavi za Sky Sports iznio i sam Tevez, no nije dao razloge svog sramotnog postupka, bez respekta prema menadžeru i suigračima. "To je Mancinijeva odluka, no ja smatram da sam se tijekom proteklih godinu dana ponašao potpuno profesionalno. Prošle sezone bio sam najbolji strijelac, a onda sam prije početka sezone jasno izrazio želju za odlaskom iz obiteljskih razloga. Bez obzira na to, uvijek sam davao sve od sebe na travnjaku", rekao je Argentinac.

Nema sumnje da će se saga o Carlosu Tevezu nastaviti i u danima koji slijede i bit će zanimljivo vidjeti na koji način će se klub oprostiti od jedne od svojih najskupljih akvizicija. Čitavoj situaciji definitivno nije pomogla niti reakcija Edina Džeke, koji je po izlasku iz igre u 55. minuti iskazao vidno negodovanje, što je još jedan dokaz u prilog glasinama kako svlačionica na Etihadu ne odiše zajedništvom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 11:09
    Ocekivani potresi u susjedstvu-previse je tu natrpano kvalitetnih igraca i bilo kojem menađeru bi bilo tesko to drzat pod kontrolom a kamoli ovom tulavom Manciniju!
    Obrisan korisnik
  • Krokodil28.09.2011. u 09:56
    evo rasplet do kraja sezone... Tevez dobije da moze ic doma... tj puste ga iz kluba, Mancinija otpuste i zaposle Mourinha nakon sto ovog ponovo Barca nakanta :D ... to je pobjednicka kombinacija... Tevez konacno u toplije krajeve, Seici dobiju korisnog trenera, a Jose nemora igrat protiv Barce... [više na forumu]
    Krokodil
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 09:45
    Ne podrzavam Teveza cak dapace odvratno je to sto je napravio i uopce ne znam zasto su ga zadrzali nakon ljeta,ako je covjek zelio otici siroko mu polje. Moram reci da mi se Mancini uopce ne sviđa kao menađer,mislim da je ovaj City previse za njega,sa boljim trenerom ova ekipa bi bila bar 25% bolja... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 09:38
    Jedini klub koji je ovakve stvari efikasno rjesavao je Hajduk: dali bi mu novi ugovor, cca 5% postojecega i dok ne potpise budjenje u 5:25 i onda krugovi oko Marjana.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 07:57
    zdravko reagiraj! tevezu, dojdi u dinamo! možeš trenirat kad oćeš, ima di za izaći, pozvat ćemo nives i novu sekretaricu dinama, možeš da jedeš, možeš da jebeš, tu su 3 gaučosa, taman im fali 4. za belu!
    Obrisan korisnik