Ostali sportovi

Storl izabran za nadolazeću zvijezdu

Maja Giljanović • srijeda, 28.09.2011.
Storl izabran za nadolazeću zvijezdu

Europska atletska federacija najvećom nadolazećom zvijezdom proglasila je svjetskog prvaka u bacanju kugle Davida Storla. Odabir Nijemca je sve samo nije iznenađenje, sezonu je otvorio srebrnom medaljom na Europskom dvoranskom prvenstvu, sredinom godine u Ostravi je osvojio naslov prvaka Europe do 23 godine, a šlag na tortu je stavio u Daeguu hicem od 21,78 metara.

Dvoranskog viceprvaka Europe iz Pariza, europskog prvaka do 23 godine iz Ostrave i seniorskog prvaka svijeta u Daeguu Davida Storla Europska atletska federacija proglasila je najvećom nadolazećom zvijezdom.

NADOLAZEĆE ZVIJEZDE

2007. Andrew Howe
Italija, dalj
2008. Raphael Holzdeppe
Njemačka, motka
2009. Christophe Lemaitre
Francuska, 100 i 200 m
2010. Teddy Tamgho
Francuska, troskok
2011. David Storl
Njemačka, kugla

Utrka je bila sve samo ne neizvjesna: još u Daeguu nakon što je u posljednjoj rundi finala Svjetskog prvenstva Storl kuglu bacio 21,78 m, svoj proššlogodišnji osobni rekord poboljšao za metar i jedan centimetar i iza sebe ostavio olimpijske pobjednike, bivše svjetske prvake i druge osvajače medalja s najvećih natjecanja Dylan Armstrong, koji je na SP doputovao s najboljim rezultatom sezone, smjesta ga je proglasio "budućnošću bacanja kugle sljedećih najmanje 10 godina".

21-godišnjak je bio predodređen za velike stvari: još 2007. godine u Ostravi je osvojio naslov prvaka svijeta do 17 godina, godinu poslije u Bydgoszczu postao je i svjetski juniorski prvak, a 2009. u Novom Sadu uzeo je i europski juniorski naslov. Ni sam, međutim, nije sanjao da će Daegu napustiti kao svjetski prvak ispred Armstronga na drugom, svjetskog prvaka 2003. Andreja Mikneviča na trećem, svjetskog prvaka 2009. Christiana Cantwella na četvrtom, svjetskog prvaka 2007. Reesea Hoffe na petom, olimpijskog pobjednika Tomasza Majewskog na devetom i europskog prvaka 2006. Ralfa Bartelsa na 10. mjestu.

Svjetski prvak u skoku s motkom Poljak Pawel Wojciechowski u izboru je zauzeo drugo i europski juniorski prvak na 100 i svjetski viceprvak u štafeti 4x100 metara Francuz Jimmy Vicaut treće mjesto, a glasove su dobili i Adam Kszczot, Zigismunds Sirmais, Jack Greene, Gabriel Navarro, Kevin Mayer, Varg Konigsmark, Bence Pasztor, Sergej Morgunov i Ilgizar Safiulin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!