Ostali sportovi

Sprint-senzacija naslijedila Perković

Maja Giljanović • petak, 30.09.2011.
Sprint-senzacija naslijedila Perković

Epitet najveće nadolazeće zvijezde europske atletike od prošlogodišnje pobjednice Sandre Perković preuzela je 18-godišnja europska juniorska prvakinja na 100 i 200 metara Jodie Williams

Nakon Davida Storla u muškoj Europska atletska federacija izabrala je i najveću nadolazeću zvijezdu u ženskoj konkurenciji. Godinu dana nakon što je titulu u Zagreb odnijela europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković epitet najveće nade europske atletike ponijela je Jodie Williams.

18-godišnja Britanka je oduševila u finalu utrke na 100 metara na Europskom juniorskom prvenstvu u Tallinnu: istrčala je 11,18, postavila osobni rekord, juniorski rekord Velike Britanije i rekord europskih juniorskih prvenstava.

NADOLAZEĆE ZVIJEZDE

2007. Jessica Ennis
Velika Britanija, sedmoboj
2008. Stephanie Twell
Velika Britanija, 1500 metara
2009. Karoline Bjerkeli Grovdal
Norveška, 3000 sa zaprekama
2010. SANDRA PERKOVIĆ
Hrvatska, disk
2011. Jodie Williams
Velika Britanija, 100 i 200 metara

Nepuna 24 sata poslije naslovu na 100 metara pridružila je i naslov na 200 za koji je istrčala novi najbolji rezultat sezone (22,94). Osvojila je u Estoniji i jednu broncu, u posljednjoj izmjeni štafete 4x100 metara Velike Britanije.

Svjetska prvakinja do 17 godina i svjetska juniorska prvakinja obogatila je tako kolekciju i naslovom najbolje u Europi i postala prva britanska europska juniorska prvakinja nakon Sonije Lannaman prije 38 godina. Williams je u ožujku frustrirajuće malo nedostajalo da osvoji i prvu medalju među seniorkama: na Europskom dvoranskom prvenstvu u Parizu na 60 metara je osvojila četvrto mjesto, a za brončanom Ezinne Okparaebo zaostala je samo jednu stotinku sekunde.

Iza Williams na drugom i trećem mjestu završile su europska juniorska prvakinja u sedmoboju Dafne Schippers i europska dvoranska prvakinja u skoku u dalj Darija Klišina, a u izboru su se našle i Angelica Bengtsson, Marija Kučina, Amela Terzić, Gesa Felicitas Krause, Christin Hussong, Kate Veale, Jelena Aržakova, Lajesh Abdulajeva, Bianca Perie, Charlotte Purdue, Jelena Lašmanova i Barbara Špiler.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!