Nogomet

Krišto: "Favoriti su, ali ne bojimo se"

Ivana Jurica • petak, 30.09.2011.
Krišto: "Favoriti su, ali ne bojimo se"
Foto: Martina Japundžić

Pred nogometašima Šibenika još je jedno gostovanje u Zagrebu. Poslije prvog gostujućeg boda u Kranjčevićevoj ulici, teško će biti ponoviti isto jer protivnik je najteži mogući – Dinamo u Maksimiru. U utakmici protiv aktualnih prvaka Hrvatske, koji je i u ovoj utakmici apsolutni favorit, Šibenčani žele ostaviti dobar dojam, još jednom odigrati dobru utakmicu i ako se ukaže prilika pokušati je iskoristiti.

"Dinamo je favorit, ali ne idemo se predati. Sigurno da idemo gore pokazati igru koju smo prezentirali u ove dvije utakmice. Podigli smo se maksimalno, trener je digao samopouzdanje, pogotovo kod nas mlađih igrača. Idemo gore stati čvrsto. Ne bojimo ih se, sigurno jesu kvalitetniji, ali idemo probati iznenaditi i uzeti najmanje bod", istaknuo je prije odlaska na put strijelac jedinog šibenskog gola u susretu protiv Splita Dario Krišto.

Kuriozitet

Za gostovanje Šibenika u Maksimiru vezan je i jedan kuriozitet. Treću utakmicu zaredom Šibeniku će, naime, suditi Osječanin Damir Batinić. Šibenčanima je sudio u susretu Kupa protiv Radnika te u prvenstvenom dvoboju protiv Splita.

Njega i njegove suigrače iz veznog reda očekuju dueli s jakim imena iz Dinamove momčadi: "Sammir i Badelj dva su vjerojatno najbolja igrača lige, najkvalitetnija. Ali ne bojimo ih se ni ja niti jedan drugi naš igrač. Imamo samopouzdanja, vjerujemo u sebe. Moramo igrati čvrsto, maksimalno koncentrirano", kaže šibenski veznjak.

"Idemo u goste najboljoj momčadi, svima je jasno da je Dinamo trenutno ispred svih za par kopalja. Međutim, ne mislimo se predati. Dat ćemo sve od sebe. Iz utakmice protiv Splita smo izvukli samo pozitivne stvari. Sigurno ćemo dati sve od sebe da izvučemo maksimum. Vjerujte mi, ne idemo tamo s bijelom zastavom", ističe u najavi trener Goran Tomić.

U utorak je Dinamo izgubio od Lyona, a trener Šibenika ne smatra da će njihov umor imati važnu ulogu u sutrašnjoj utakmici: "Dinamo može složiti tri momčadi i sve tri bi bile u vrhu hrvatske lige. Tako da ne vjerujem da će ta utakmica protiv Lyona nešto bitno utjecati na njihovu igru, jer igrao u napadu Sylvestr ili bilo tko drugi svejedno je, to je klasa za našu ligu. Bit će nam jako teško, međutim, bitno je da smo mi spremni."

Trojica igrača preskaču susret u Maksimiru. Golub je još uvijek van konkurencije za nastupe (tek je počeo trenirati), Medvid je otpao zbog tri žuta kartona. Na put neće ni Bačelić-Grgić zbog ozljede zadnje lože.

"Nema se puno vremena eksperimentirati. Od kadra koji imamo izabrat ćemo najbolju jedanaestoricu. Bitno je da pružimo čvrst otpor što se tiče duela, agresivnosti. Nadamo se da ćemo imati svojih par šansi koje ćemo, nadam se, i iskoristiti. Bitno je da pokažemo želju, agresiju i motiv koji smo imali protiv Splita", za kraj će trener šibenskog prvoligaša.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!