Nogomet

Video: Kalinić dvostruki strijelac

Mario Glasnović • petak, 30.09.2011.
Video: Kalinić dvostruki strijelac
Foto: Duje Bonačić

Hrvatski reprezentativni napadač Nikola Kalinić postigao je dva pogotka u pobjedi Dnipra nad Oleksandrijom. Kalinić je s dva gola pomogao svojoj momčadi u osvajanju tri boda u 12. kolu ukrajinskog prvenstva.

Dobre vijesti uoči Grčke za Slavena Bilića dolaze iz Ukrajine. Nikola Kalinić bio je dvostruki strijelac u pobjedi svog Dnipra. Kalinićeva momčad s pet golova je napunila mrežu gostiju, iako je Dnipro gubio nakon dvadesetak minuta igre.

Oleksandrija je povela u 24. minuti preko Targamadzea. Izjednačenje Dnipru donosi Konopljanka u 38. minuti, a Nikola Kalinić minutu prije odlaska na odmor donosi vodstvo svojoj momčadi. Hrvatski napadač odlično je primio loptu i lijevom nogom pogodio za vodstvo Dnipra.

U nastavku su domaći postigli još tri pogotka i to u samo osam minuta. Najprije je Konopljanka svojim drugim pogotkom povisio na 3:1 u 57. minuti. Kalinić je slijedio primjer svog suigrača te nakon pet minuta i on postiže svoj drugi gol na utakmici. Konačni rezultat i petardu Dnipra upotpunio je Matheus u 65. minuti. Ivan Strinić igrao je od prve minute za momčad Dnipra.

Dnipro je ovom pobjedom zauzeo deveto mjesto na prvenstvenoj ljestvici s 15 bodova. Vodeće momčadi su Šahtar i Dynamo Kijev koje imaju ima 12 bodova više.

Ukrajinska Premierliga, 12. kolo:

Dnipro – Oleksandrija 5:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.10.2011. u 14:52
    kale nije loš kako neki govore, ali po meni je petrić kompletniji i bolji napadač od njega...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.10.2011. u 01:02
    ovi su mi najjači,kad je bilić objavio popis svi stee pljuvali po kaliniću da kak on može bit u repki a ptrić ne,a sad čim je zabio 2 gola sad vam je najbolji napadač kojeg hrvatska ima...dajte se više odlučite kakav vam je i zadržite svoje mišljenje,a nemojte se okretat kak vjetar puše!
    Obrisan korisnik
  • free2le01.10.2011. u 00:50
    prevara od igrača, nikdi osim pule staročeško nije odigra kako triba...
    free2le
  • Obrisan korisnik01.10.2011. u 00:24
    on je dobar za zabit gol iz odbijanca nekog i kada su momcadi puno slabije, evo i sad su dobili 5:1. Svi su mu golovi takvi, unutar 16m uglavnom iz prvog dodira. Al za odigrat nesto izvan 16m kale je los igrac i to je cijela istina, spor je i ne pretjerano dobre tehnike, za proc igraca nikakav
    Obrisan korisnik
  • The Phantom01.10.2011. u 00:08
    Kale ne valja ništa jer doša nije iz GNK Agregata. Ili je HNL 23 puta jača liga?! Sami se odlučite. Bravo Kale, bit ćeš nam prva špica ubrzo!
    The Phantom