Nogomet

Treći grčki klub izbačen iz lige

Mario Glasnović • subota, 01.10.2011.
Treći grčki klub izbačen iz lige
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Grčki nogomet ozbiljno je potresao nogometni skandal zbog kojeg je i treći prvoligaš izbačen iz lige. Asteras Tripolis zbog umiješanosti u namještanje rezultata izbačen je u drugi razred grčkog nogometa.

Disciplinski odbor Grčkog nogometnog saveza donio je odluku o izbacivanju Asteras Tripolisa iz grčke Superlige. Spomenuti prvoligaš kažnjen je i s novčanim iznosom od 300.000 eura, a predsjednik kluba dobio je trogodišnju suspenziju za obavljanje bilo kakvih funkcija u nogometu.

Sumnjiva utakmica zbog koje je Asteras dobio kaznu je susret koji se igrao u ožujku. Asteras je pobijedio Olympiakos Kavalu rezultatom 2:1, a prema istrazi koja je provedena predsjednik Asterasa Giorgios Borovilos podmitio je suparničku momčad s 500.000 eura.

Odluka koju je donio Disciplinski odbor nije pravomoćna, a još se mora odrediti ime kluba koji će umjesto Asterasa igrati u najvišem rangu grčkog nogometa. U Asterasu igra i bivši Hajdukov veznjak Goran Rubil.

Nakon Olympiakos Volosa i Kavale koji su degradirani nešto ranije, Asteras je tako postao treći klub koji je izbačen iz prve lige. Budući da skandal još nije ni blizu završetku mogu se očekivati i slični postupci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.10.2011. u 12:59
    Zaboravio si Rijeku i sve ostale klubove
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.10.2011. u 12:41
    trebali bi hajduk,dinamo,osijek i varteks izbacit iz hr ljige zbog namještanja al naravno to se nikad nece dogodit
    Obrisan korisnik