Rukomet

Hrupec: "Spremni smo pobijediti Krim"

Zvonka Keliš • nedjelja, 02.10.2011.
Hrupec: "Spremni smo pobijediti Krim"
Foto: Kristijan Komarica

Pred rukometašicama Podravke Vegete ove je nedjelje prva utakmica Lige prvakinja u kojoj će na domaćem terenu ugostiti ekipu Krim Mercatora. Trener Hrupec najavio je, zajedno sa svojim igračicama, da je Podravka spremna za domaću pobjedu nad slovenskom ekipom.

Podravka Vegeta ove se sezone u Ligi prvakinja našla u već dobro znanom društvu. Ekipa iz Koprivnice smještena je u skupinu B gdje joj društvo prave aktualne prvakinje, ekipa Larvika, te Viborg i Krim Mercator.

Nakon što su prošle sezone Kokice zaustavljene još u grupnoj fazi natjecanja od ekipa Krima, Zvezde i Györa, ove se sezone nadaju koraku dalje, a upravo njihove ovogodišnje protivnice najavljuju napete i zanimljive dvoboje u kojima će hrvatske prvakinje pokušati izboriti pobjedu i osigurati što više bodova za prolaz u daljnju fazu natjecanja.

Atmosfera u Koprivnici već se zahuktala i navijači su spremni bodriti svoje Kokice kada za tek nekoliko sati stupe na parket dvorane Gimnazije Fran Galović gdje će zaigrati svoj prvi susret u Ligi prvakinja. U goste im je, naime, stigla ekipa ljubljanskog Krim Mercatora, a rukometašice Podravke Vegete zajedno s trenerom Nevenom Hrupecom, vjeruju u svoju pobjedu.

Iza igračica Podravke Vegete nakon priprema za domaće prvenstvo te test utakmica i osvojenog turnira, jest i nekoliko utakmica hrvatskog prvenstva u kojemu su Kokice ponovno pokazale svoju nadmoć. Trener Hrupec stoga je za Krim odlučio podesiti i bioritam svojih rukometašica: "Mislim da smo dobro pripremljeni, odnosno da su pripremne utakmice, turniri i otvaranje domaćeg prvenstva, pokazali da smo dosegli optimalnu formu koju smo očekivali i koju smo tempirali za početak Lige prvakinja"

Strah pred dvoboj s Krimom ne postoji, već prevladava želja za pobjedom: "Jači smo nego prošle sezone i ne bojimo se nikoga, pogotovo ne na domaćem terenu, te mislim da sa svima možemo ravnopravno igrati. Da se pobijedi jaka ekipa Krim Mercatora treba se posložiti puno stvari. Mi smo za to spremni i jako mi je drago što ćemo imati podršku publike te se nadam da ćemo ostaviti srce na terenu i uzeti prve bodove", izjavio je Hrupec.

Pozitivnu atmosferu i dobar rad istaknula je i Lidija Horvat koja, kao i trener Hrupec, vjeruje u pobjedu: "Pobijedit ćemo. Hoće li to biti s jedan ili više razlike, nije bitno. Priželjkujemo da u prvom kolu Lige prvakinja, koje igramo na domaćem tlu, pobijedimo. Na tome radimo i dat ćemo sve od sebe da slavimo, jer bi to bio dobar uvod u iduće utakmice."

Novo pojačanje na lijevoj vanjskoj poziciji jest reprezentativka Srbije, Sanja Damnjanović, koja se veseli potpori navijača u prvoj velikoj utakmici ove sezone: "Krim je klub s velikom tradicijom, dobar su skup individualaca, jer sada jer to manje-više nova ekipa. Mislim da na papiru mi imamo kvalitetniju ekipu, pa ćemo dati sve od sebe da uzmemo dva boda, da uđemo u utakmicu sto posto koncentrirani. Svaka će finesa odlučivati o tijeku utakmice i baš mi je drago da čujem da će biti dosta navijača."

Ni direktorica Podravke, Božica Palčić, pred ovaj važan susret nije mogla ostati ravnodušna te je samo dodala: "Prošle smo se godine mučili i u hrvatskom prvenstvu. Ove godine s tim nema brige. To i osvajanje turnira u pripremnom razdoblju daje nam nadu, a zapravo sam definitivno sigurna, da možemo pobijediti Krim."

Rukometašice Podravke pred svoj prvi ovosezonski nastup u Ligi prvakinja očito održavaju pozitivnu atmosferu i vjeruju u svoju želju i motivaciju. Ekipa Krima nikako nije lak protivnik, a to dokazuje i činjenica da Podravka prošle sezone u skupini nije uspjela slaviti ni u jednom susretu s ovom slovenskom ekipom, no ukoliko Kokice ostave srce na terenu i daju sve od sebe nitko ne bi trebao kući otići razočaran. Osim možda gostujuće ekipe.

Susret u Koprivnici počinje u 15 sati, a iznenađujuć poraz Larvika od eipe Viborga (34:28) pokazao je da ovosezonska Liga prvakinja nema tako izrazite favorite te da je sve moguće.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!