Nogomet

Video: Eduardo zapečatio pobjedu Šahtara

Borna Rupnik • nedjelja, 02.10.2011.
Video: Eduardo zapečatio pobjedu Šahtara
Foto: Ivan Lacković

Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva postigao je pogodak u pobjedi Šahtara u ukrajinskom prvenstvu. Zatresao je mrežu momčadi Zorye...

Uoči dolaska na okupljanje hrvatske reprezentacije za kvalifikacijske dvoboje protiv Grčke i Latvije, Eduardo da Silva bio je strijelac za svoj Šahtar u 12. kolu ukrajinskog prvenstva.

Šahtar je na svom terenu pobijedio Zoryu rezultatom 4:1, a gosti su preko Milka u 21. minuti uspjeli povesti. Međutim, netom prije odlaska na odmor stanje na semaforu poravnao je Douglas Costa.

Za pobjedu domaćina u nastavku su se susreta pobrinuli Seleznov, koji je bio precizan u 50. i 62. minuti, te Eduardo, koji je u 71. minuti iskoristio dodavanje Ševčuka i poslao loptu u mrežu za konačnih 4:1. Pritom je dobio i nezgodan udarac te mu odmah pružena liječnička pomoć.

Naš je napadač u igru ušao samo desetak minuta prije svog pogotka, umjesto strijelca Douglasa Coste, a Darijo Srna, kapetan momčadi i hrvatske reprezentacije, ovog puta nije konkurirao za sastav Šahtara.

Dynamo iz Kijeva pobijedio je u gostima Vorsklu 2:1, a Ognjen Vukojević odigrao je svih 90 minuta. Najveći ukrajinski rivali poravnati su na vrhu tablice s 30 osvojenih bodova.

Ukrajinsko prvenstvo, 12. kolo:
Šahtar - Zorya 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.10.2011. u 08:50
    Ako zbog neceg zalim otkad pratim nogomet to je ozljeda Eduarda od onog krvnika Taylora.Zaista smatram da bi sa Eduardom u onoj formi Arsenal osvojio tada prvenstvo sto isticu svi koji prate englesku ligu.Ta ozljeda je tada izbacila cijeli Arsenal koji je sa Eduom igrao savrseno iz kolosijeka i od... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.10.2011. u 23:10
    Jao si ga nama ako ne bude spreman za Grke
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.10.2011. u 22:19
    najbitnije informacije nismo dobili, zašto srna nije igrao i kakva je eduardova ozlijeda (btw ne bih rekao da je posrijedi bio udarac nego krivi doskok nakon gola, tj onaj nespretni pad i oslanjanje na desnu nogu pri njemu).
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.10.2011. u 22:14
    mora igrat u Grčkoj!
    Obrisan korisnik