Vodeni sportovi

Šetka: "Idemo pobijediti gdje god igrali"

Vedran Filipović • ponedjeljak, 03.10.2011.
Šetka: "Idemo pobijediti gdje god igrali"
Foto: Sandro Donda

Na konferenciji za novinare uoči utakmice protiv Jadran Herceg Novog koja će i ujedno biti i prva ovosezonska pred domaćim navijačima, pojavili su se Ivan Krapić te dva ovoljetna pojačanja, Zdravko Radić i Anđelo Šetka.

Dok se pod stijenama Kantride vode razgovori tko će "letjeti" van iz kluba - trener ili poneki igrači, tek nekoliko stotina metara dalje, na prekrasnom bazenu Kantrida mogla su se vidjeti samo ozarena i nasmiješena lica. Vaterpolisti su napravili boom prošle sezone, dugo se nije tražila karta te parkirno mjesto više za Primorje Erste Banku. Predrag Sloboda donio je infuziju (novac) klubu koji je doveo dotad nezamisliva pojačanja poput braće Varga te Xaviera Garciju.

Jug je bio bolji u finalu Prvenstva Hrvatske, europsko polufinale im je izmaklo za jedan jedini gol, a jedinim kiksem može se smatrati nastup u Jadranskoj ligi. Naime, Riječani su suvereno osvojili prvo mjesto u prvome dijelu natjecanja, no na Final Fouru koji se igrao u njihovom dvorištu neočekivano su poraženi. I to od njihovih sutrašnjih protivnika - Jadrana iz Herceg Novog.

Zoran Roje i Ivan Asić imaju još bolje tijesto za praviti kruh ove godine. Stigli su reprezentativci Petar Muslim i Ivan Buljubašić, te dvojac iz Kotora, Anđelo Šetka i vratar Zdravko Radić. Marin Beltrame i Ivan Krizman napustili su staro jato i otišli u - Jadran HN. Susret koji se igra u utorak navečer prepun je simbolike i pojedinačne motivacije igrača.

"Vatreno krštenje" pred odličnom riječkom publikom imat će crnogorski čuvar mreže Radić koji dobro pozna sutrašnjeg protivnika Bankara. "Dok sam bio u Primorcu, igrali smo s njima sedam-osam puta godišnje, znamo odakle prijeti najveća opasnost. Što se tiče nas, naravno da će nam nedostajati Daniel Varga, ali uvjeravam vas da će svaki igrač dati sve od sebe pred ovom publikom koja je prošle sezone bila igrač više za Primorje. Koncentrirali smo se na obranu, to je ključni faktor susreta, a zna se što slijedi iz dobre obrane... Mislim da nam je kontra najjače ovosezonsko oružje", zborio je Radić koji će na susjednoj strani bazena morati parirati prvom vrataru Crne Gore Milošu Šćepanoviću.

Anđelo Šetka je 25-godišnji Splićanin koji je doveden da kvalitetno odmijeni ljevorukog Španjolca Garciju, a s bivšim klubom je osvojio naslov prvaka Europe. On je malo pobliže pojasnio kako to igraju igrači Ivice Tucka. "Gojković je njihov ključni čovjek, od njega sve polazi, a moramo zaustaviti osovinu njega i Premuša koji je odličan sidrun. Tu je još i vratar Šćepanović, a svake sezone isplivaju još dvojica igrača. Želim se osvrnuti na njihov prošlotjedni remi s Jugom, za mene to nije nikakvo iznenađenje. Iako nemaju neke razvikane igrače, to je klub s tradicijom koji uvijek igra važnu ulogu u Europi", govorio je novi igrač Primorja.

Na pitanje tko je favorit u ovom dvoboju, koje je bilo upućeno svima, digao je ruku kao u školi te pitao: "Mogu li ja na to odgovoriti?". Kad je dobio dopuštenje rekao je kako je "Primorje favorit u svakoj utakmici, a pogotovo pred domaćim navijačima".

"Mi ćemo uvijek ići na pobjedu gdje god igrali. Samim time, mislim da smo favoriti sutra, prihvaćamo tu ulogu. Iako, mislim da u današnjem sportu nema više toliko izraženih favorita. Želim reći da ćemo svugdje jurišati na pobjedu, proglasili nas favoritima ili ne, to je moje viđenje ovog kluba".

Centar Ivan Krapić dijete je Kantride koji je stiglo na prag reprezentacije, a dobro se sjeća prošlogodišnje traume s Crnogorcima.

"Relativno smo ih lako pobjeđivali u Jadranskoj ligi, no onda su nam priredili hladan tuš u polufinalu u Rijeci. Ali, to je bilo lani, mislim da smo bolja momčad i da smo kroz odigrane utakmice u Szegedu i Splitu podigli razinu forme te se napunili samopouzdanjem. Igrao sam s Beltrameom pet godina, poznajemo se jako dobro, neće tu biti nikakvih tajni. Dolaskom u Herceg Novi pokazao je da ima kvalitetu, kao i Krizman. Njih dvojica će sigurno biti posebno motivirani sutra", zborio je riječki centar kojega čeka teška borba na dva metra u utorak navečer. Bit će to prva utakmica Primorja Erste Banke u Jadranskoj ligi budući da su prvo kolo bili slobodni.

U svoj stari grad vraća se i Danijel Premuš, čovjek koji je blokirao riječki račun ovo ljeto zbog starih dugova. "On je za mene jedan od boljih centara, vrlo je brz i neugodan za čuvanje. Ali, mi imamo rješenje za svakoga."

Nova sezona je pred Riječanima, sa spomenutim pojačanjima očekuje se napad na najsjajnije odličje u Jadranskoj ligi, a u Europi će se tražiti korak više. A to je - Final Four. Prva prepreka na trnovitom putu je neugodni Jadran HN, a može li trenerski dvojac Roje - Asić nastaviti s prošlosezonskim rezultatima bez još mjesec dana ozlijeđenog fantasiste Daniela Varge, vidjet će se vrlo brzo.

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.10.2011. u 08:08
    Zanimljivo.Ima novaca za strana "perverzna" pojačanja,ali se nema za vraćanje duga bivšem itekako zaslužnom igraču (osvojio 3. mjesto u Europskoj ligi).Nadalje nema se novaca ni za trenere u omladinskom pogonu,a ujedno sve vrvi od sponzora,gledalište je puno,svi sa plaćenom (ne tako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik