Ostali sportovi

Iznenađenje u Daruvaru

Ante Jukić • četvrtak, 06.10.2011.
Iznenađenje u Daruvaru

Nakon što su to još prošle subote napravili Mursa PAN i Centrometal, sinoć su plasman u drugo kolo Kupa Hrvatske osigurali odbojkaši Mladosti Kaštela, Karlovca, Siska, Rijeke i Rovinja.

Najveće, zapravo jedino iznenađenje u prvom kolu Kupa Hrvatske za odbojkaše priredili su igrači Rovinja, koji su i u uzvratnom dvoboju, ovog puta s 3:1, svladali favorizirani Daruvar. Sjajan je to uspjeh za Rovinj, budući da se radi o momčadi koja se prošle sezone natjecala u Drugoj ligi.

U ostalim dvobojima prvog kola, favoriti su bez greške odradili svoj posao. Mladost Kaštela, aktualni doprvak Hrvatske, u drugo kolo se plasirala bez borbe, budući da Vukovar, nakon poraza na domaćem parketu, nije ni doputovao na uzvratnu utakmicu. Ulogu favorita i potvrdu plasmana u sljedeću fazu natjecanja u srijedu su pred svojim navijačima potvrdili Sisak (3:1 protiv Opatije) i Karlovac (s 3:0 bolji od Petrinje), dok je Rijeka i u ulozi gosta potvrdila superiornost protiv Varaždina.

Posljednjeg putnika u drugo kolo saznat ćemo narednog tjedna, kada je na rasporedu uzvratni dvoboj Zagreba i Mladosti. Zagrebački rivali jučer su, naime, odigrali prvu utakmicu prvog kola, u kojoj je s čistih 3:0 slavio renomiraniji klub sa Save.

Odbojka - Kup Hrvatske (m), 1. kolo, uzvratne utakmice:

Mladost Kaštela - Vukovar 3:0 (bez borbe)
Daruvar - Rovinj 1:3
Sisak - Opatija 3:1
Karlovac - Petrinja 3:0
Varaždin Volley - Rijeka 0:3

Prva utakmica:

Mladost Zagreb - Zagreb 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!