Nogomet

Smjena na klupi grčkog AEK-a

Lovro Štrbinić • četvrtak, 06.10.2011.
Smjena na klupi grčkog AEK-a
Foto: Bruno Karadža

U atenskom AEK-u došlo je do smjene trenera, a na mjesto dosadašnjeg stratega Manuela Jimeneza došao je bivši igrač grčkog kluba Nikos Kostenoglou. Španjolac odlazi iz Atene nakon godine dana rada tijekom koje je uspio s momčadi osvojiti grčki Kup.

Manuel Jimenez više nije trener atenskog AEK-a. Čovjeka koji je na klupi ovog grčkog kluba prije 12 mjeseci naslijedio Dušana Bajevića sad će naslijediti bivši igrač AEK-a Nikos Kostenoglou, a iz kluba poručuju da će im Jimenez ostati u lijepom sjećanju.

U priopćenju koje su izdali povodom promjene na klupi naglašava se da će Španjolac uvije biti dijelom kluba, ponajviše zato što je prošle godine doveo ekipu do naslova pobjednika grčkog Kupa. Bio je to prvi trofej AEK-a nakon 2002. godine.

Također, doveo je Jimenez lani AEK do trećeg mjesta u prvenstvu, dok je nakon četiri odigrane utakmice u ovom njegovom izdanju klub na četvrtom mjestu s devet osvojenih bodova, koliko ima i vodeći PAOK. No, kako sam strateg kaže došlo je vrijeme za promjenu.

"Odlazim iz AEK-a s mnogo uspomena. Uvijek ću ovaj klub nositi u srcu, no došlo je vrijeme za promjenu koja će zadovoljiti obje strane", riječi su Jimeneza kojem su očito presudili europski porazi od Anderlechta i Sturma nakon kojih se grčki klub nalazi na posljednjem mjestu skupine L Europske lige.

Novi trener bit će spomenuti Kostenoglou, bivši igrač koji je između 1994. i 2005. godine upisao više od 200 nastupa za AEK. Dosad je ovaj 41-godišnjak u trenerskoj karijeri radio u klupskom omladinskom pogonu, a kasnije je vodio Larissu i Asteras Tripolis.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!