Nogomet

Matej Delač stao na vrata novog kluba

Borna Rupnik • petak, 07.10.2011.
Matej Delač stao na vrata novog kluba
Foto: Duje Bonačić

Mladi reprezentativac Hrvatske, Matej Delač, nastupio je u dresu svog novog kluba i odmah proslavio pobjedu u prvoj utakmici četvrtog kola Češkog kupa...

Dynamo iz Čeških Budejovica, koji je uzeo 19-godišnjeg Mateja Delača na jednogodišnju posudbu iz engleskog diva Chelseaja, odigrao je prvu utakmicu četvrtog kola, odnosno osmine finala Češkog kupa protiv Viktorije iz Žižkova.

Delač i suigrači proslavili su pobjedu 1:0 i tako stekli prednost pred uzvrat, a naš je mladi vratar na terenu proveo svih 90 minuta. Strijelac pobjedničkog pogotka bio Ondrašek sredinom drugog poluvremena.

Izbornik mlade reprezentacije, Ivo Šušak, odlučio je poštedjeti Delača reprezentativnih obveza protiv Španjolske i Estonije upravo kako bi naša mlada nada dobila priliku nametnuti se svom novom treneru u Češkoj.

Delač ima važeći ugovor s Chelseajem do ljeta 2014. godine, a prošlu je sezonu proveo na posudbi u nizozemskom Vitesseu. Međutim, tamo nije dobio priliku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Showballs08.10.2011. u 19:15
    Klubovi poput Chelskija svake godine dovode nekoliko takvih poput Delača, što iz Engleske, što izvana. Igrača koji pokazuju neki potencijal i koje dovode za male pare i onda šalju po posudbama ili igraju u rezervama dok ne vide jel će stvarno bit šta od njih. Ako se to dogodi - super, jer dobiju... [više na forumu]
    Showballs
  • cibalia9007.10.2011. u 17:02
    Selio se ili ne , normalni covjek samo moze sanjati o zivotu kakav ima Delac. A o zaradi da i ne pricam. J... se njemu za nas.
    cibalia90
  • Rocky9307.10.2011. u 16:39
    Delač je bio velika nada i još je,ali trebao je otići u Dinamo i tamo braniti,a ovako je tamo sada sjajni Kelava koji će vrerojatno biti i prvi vratar reprezentacije.
    Rocky93
  • Pezer07.10.2011. u 16:27
    da doveli su veliku nadu belgijskog nogometa Thibaut Courtois i tesko ce Delac ikad tako zaigrati,ali barem ide po posudbama nek se sad nametne u Ceskoj,a sigurno s vremenom ce uspjeti ako bude trenirao i naporno radio jer talent ima a sumnjam da ce u Chelseau bas tek tako talent i propasti...
    Pezer
  • johnny00807.10.2011. u 16:15
    sretno, i ja bi tam da me zele ;)
    johnny008