Nogomet

Prandelli: "Srbija je bila dobar test"

Borna Rupnik • subota, 08.10.2011.
Prandelli: "Srbija je bila dobar test"
Foto: EPA

Reprezentativci Italije, koji su već bili osigurali mjesto na Europskom prvenstvu, nisu poraženi ni u Beogradu. Tim je podatkom iznimno zadovoljan i izbornik Cesare Prandelli...

Utakmica Italije i Srbije u Genovi izazvala je dosta bure, a u petak su Talijani u Beogradu odigrali neriješeno i tako pred svoje domaćine stavili zadatak da za doigravanje moraju u utorak pobijediti u Sloveniji.

"Nije bilo lako", prokomentirao je poslije utakmice talijanski izbornik Cesare Prandelli, "ali moji su igrači odradili sjajan posao. Bili su koncentrirani".

Vezane vijesti

Italija ima sigurno prvo mjesto u skupini i svoje mjesto u Poljskoj i Ukrajini, a Prandelli ističe da je gostovanje u Srbiji moglo proći i bolje po njih.

"U uvodnih 20 minuta igrali smo prelijep nogomet. Mogli smo i udvostručiti vodstvo. Znali smo da Srbiji treba pobjeda, ali željeli smo zadržati kontinuitet svojih dobrih igara", rekao je Prandelli, čiji su nogometaši poveli već na samom početku preko Marchisija.

"Drago mi je moja momčad uvijek traži pobjedu. Dobro smo reagirali i unatoč nekim ozljedama. Srbija je bila dobar test, zadovoljan sam ishodom, a odlučni smo pobijediti i Sjevernu Irsku", najavio je talijanski izbornik za kraj.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.10.2011. u 20:15
    Da slovenci hoce da pobjede srbe al sumnjam oni su tako zvana braca :-p
    Obrisan korisnik
  • Master Yoda08.10.2011. u 18:55
    talijani izgledaju odlično.izgleda da je smjena generacija kod njih prošla i drago mi je vidit da su opet jaki
    Master Yoda