Košarka

Luka Žorić i Hrvoje Perić startali pobjedom

Borna Rupnik • ponedjeljak, 10.10.2011.
Luka Žorić i Hrvoje Perić startali pobjedom
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Na otvaranju novog izdanja španjolske lige pobjede su ubilježili vječni rivali Barcelona i Real Madrid, ali i hrvatski dvojac u Malagi...

Real Madrid našeg Ante Tomića ubilježio je najuvjerljiviju pobjedu prvog kola španjolskog košarkaškog prvenstva. Na svom je terenu nadjačao Fuenlabradu, kojoj nije pomoglo ni 25 koševa Penneyja, rezultatom 88:70.

Hrvatski reprezentativac u redovima Kraljevskog kluba odigrao je deset minuta te ubacio tri koša, uz tri skoka i jednu asistenciju. Najbolji je bio Mirotić sa 16 koševa i osam skokova, a Rudy Fernandez dodao je 12.

Branitelj naslova prve je bodove donio s gostovanja kod Murcije. U čvrstoj utakmici Barcelonu je do konačnih 62:54 predvodio Lorbek (14 koševa i pet skokova), a pratili su ga Navarro i Ndong s po 12 koševa.

Luka Žorić i Hrvoje Perić dali su svoj doprinos pobjedi Unicaje nad Gran Canarijom (85:68). Bivši igrač Zagreba ubacio je pet koševa za 18 minuta na terenu, uz dva skoka, a bivši igrač Zadra za deset je minuta stigao ubaciti osam koševa.

U Alicanteu su snage odmjerili domaćin našeg Marija Stojića te Bilbao našeg Marka Banića. Stojić se nije upisao u strijelce, Banić je ubacio deset, ali je Alicante slavio 81:77, preokretom u posljednjoj četvrtini.

Utakmica Zaragoze i Valladolida je odgođena.

Španjolsko prvenstvo, 1. kolo:
Estudiantes - Valencia 71:69
Lagun Aro - Bluesens Monbus 68:71
Unicaja - Gran Canaria 85:68
Caja Laboral - Cajasol 73:60
Alicante - Bilbao Basket 81:77
Real Madrid - Fuenlabrada 88:70
Manresa - Joventut 71:59
Murcia - Barcelona 54:62

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!