Tenis

Mektić na Clementa, Zovko u četvrtfinalu

Maja Giljanović • ponedjeljak, 10.10.2011.
Mektić na Clementa, Zovko u četvrtfinalu

Nikola Mektić je kroz kvalifikacije izborio nastup u glavnom turniru 64.000 € vrijednog ATP Challengera u Rennesu, osmi nositelj u trećem je kolu u tri seta pobijedio trećeg nositelja Vincenta Millota. Lovro Zovko i Adil Shamadsin su izborili četvrtfinale parova, Francuze s pozivnicom Jean-Baptistea Dupuyja i Vincenta Lavergnea pobijedili su 6:4, 6:3.

Za dobre vijesti iz Rennesa u ponedjeljak su se pobrinuli i Nikola Mektić i Lovro Zovko: Mektić je preko trećeg nositelja kvalifikacija Vincenta Millota izborio nastup u glavnom turniru 64.000 € vrijednog ATP Challengera, a Zovko i Adil Shamasdin četvrtfinale parova.

Mektić je nakon 6:3, 6:2 protiv Valentina Nourrissata i predaje zbog ozljede Miliaana Niestena protiv Millota izgubio prvi set na turniru. Nakon 6:4 Mektića u prvom setu 106 pozicija bolje rangirani Francuz u drugom mu je vratio istom mjerom, ali u trećem čvršći je ponovno bio hrvatski Davis Cup reprezentativac, 302. tenisač svijeta nakon dva sata igre treći je set osvojio rezultatom 6:2.

U prvom kolu 22-godišnjak je izvukao veterana Arnauda Clementa. Bivši finalist Australian Opena i bivši 10. tenisač svijeta (2001.) danas je 160. na svijetu, ali da još nije za staro željezo pokazao je među ostalim početkom rujna ulaskom u finale Challengera u St Remyju (Roger-Vasselin).

Protiv Mektića 33-godišnjak dosad nije igrao, ali je na sedam mečeva uzastopce protiv hrvatskih igrača izvlačio deblji kraj: od Marina Čilića izgubio je u ovogodišnjem Queen'su, prošle sezone u Dubaiju i pretprošle u Zagrebu, a od Ivana Ljubičića u Stockholmu i Zagrebu prošle i u Lyonu i Casablanci prije dvije godine. Posljednja, pak, pobjeda Clementa protiv jednog Hrvata datira još iz lipnja 2008.: u osmini finala Wimbledona Čilića je pobijedio 6:3, 7:5, 6:2.

Nakon što je u pojedinačnoj konkurenciji u nedjelju izgubio u drugom kolu kvalifikacija (Janowicz) Zovko se utješio u igri parova. Treći najbolje rangirani Hrvat u konkurenciji parova (100.) i Kanađanin Adil Shamasdin (64.) opravdali su status drugih nositelja, Francuze s pozivnicom organizatora Jean-Baptistea Dupuyja i Vincenta Lavergnea pobijedili 6:4, 6:3 i izborili četvrtfinale protiv boljih iz susreta između Martina Emmricha i Andreasa Siljeströma i Romaina Jouana i Millota.

Rennes, 3. kolo kvalifikacija:
MEKTIĆ (Hrvatska, 8) - Millot (Francuska, 3) 6:4, 4:6, 6:2

1. kolo parova:
L. ZOVKO/A. Shamasdin (Hrvatska/Kanada, 2) - Dupuy/Lavergne (Francuska, wc) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!