Tenis

Mrdeža izborila Sant Cugat

Maja Giljanović • utorak, 11.10.2011.
Mrdeža izborila Sant Cugat

Na prste jedne ruke protivnice Tereze Mrdeže mogu izbrojati osvojene gemove: šesta nositeljica kvalifikacija je nakon 6:1, 6:0 protiv Buil Tellaeche Ilonu Kremen pobijedila 6:2, 6:2 i izborila nastup u glavnom turniru 25.000 $ vrijednog ITF Challengera u španjolskom Sant Cugatu.

Nakon 6:1, 6:0 protiv Maria-Jose Buil Tellaeche Tereza Mrdeža je silovito odigrala i protiv Ilone Kremen: šesta nositeljica Bjeloruskinju je ostavila na četiri gema (6:2, 6:2) i izborila glavni turnir 25.000 $ vrijednog ITF Challengera u Sant Cugatu.

Prije dva tjedna pobjednicu Futuresa u Umagu ždrijeb nije štedio: Porečanka za osminu finala igra protiv četvrte nositeljice i na 177. mjestu gotovo dvostruko bolje rangirane od njene 341. pozicije Julie Cohen.

Mrdeža i Srpkinja Doroteja Erić izborile su četvrtfinale parova. Giulia Gatto-Monticone i Federica Quercia osvojile su prvi set (6:3), ali nisu izdržale, Mrdeža i Erić su okrenule na 6:2, 10-8 i izborile susret protiv četvrtih nositeljica Jane Cepelove i Katarzyine Piter.

Ždrijeb nije mazio ni Ani Mijačiku na 50.000 $ vrijednom ITF Challengeru u francuskom Joue-Les-Toursu: Tučepljanku (198.) čeka prva nositeljica i 76. igračica svijeta Laura Pous-Tio.

Prošlotjedna polufinalistica u Kansas Cityju Ajla Tomljanović postavljena je za sedmu nositeljicu 50-ice u Troyju: ime protivnice Zagrepčanka će doznati nakon završetka kvalifikacija.

U Kansas Cityju Tomljanović je igrala finale parova, a izgubila ga je od Marije Abramović. Njihov susret moguć je i u Troyju: Tomljanović i Mađarica Timea Babos otvaraju protiv trećih nositeljica Macall Harkins i Ahshe Rolle, a četvrte nositeljice Abramović i Eva Hrdinova protiv Veronice Cepede Royg i Roxane Vaisemberg.

Sant Cugat, 2. kolo kvalifikacija:
MRDEŽA (Hrvatska, 6) - Kremen (Bjelorusija) 6:2, 6:2

1. kolo parova:
MRDEŽA/Erić (Hrvatska/Srbija) - Gatto-Monticone/Quercia (Italija) 3:6, 6:2, 10-8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisWTA Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!