Rukomet

Kopljar: "Nema opuštanja"

Iz Doma sportova: Damir Žbulj • petak, 14.10.2011.
Kopljar: "Nema opuštanja"
Foto: Davor Sajko

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba u četvrtak su stigli do važne pobjede u Ligi prvaka. U trećem kolu svladali su švicarski Kadetten Schaffhausen pa tako sa 100-postotnim učinkom nestrpljivo iščekuju četvrto kolo, 22. listopad i dolazak europskog prvaka Barcelone u Zagreb. No, odmora za njih nema. U subotu ih u 18 sati Kutiji šibica očekuje susret petog kola SEHA lige protiv Lovćena, a ulaz na tu utakmicu je besplatan.

Croatia osiguranje Zagreb i nakon gostovanju u Švicarskoj zadržao je savršen učinak u skupini A ovosezonske Lige prvaka. Protiv teškog i neugodnog protivnika ostvarili su veliki uspjeh, srušili su i jednu neugodnu tradiciju, jer u dosadašnjim nastupima na ovom terenu nisu ostvarili pobjedu, a novi bodovi bit će izuzetno važni u borbi za drugu poziciju u skupini.

svi za iztoka puca

Legenda hrvatskog, ali i svjetskog rukometa, Iztok Puc bori se s opakom bolesti. Utakmica Lige prvaka 22. listopada kada u zagrebačku Arenu dolazi europski prvak Barcelona bit će humanitarnog karaktera. Sva dobit od ulaznica bit će namijenjena za pomoć u liječenju, koja će se proslijediti njegovoj obitelji na poseban žiro račun koji je otvoren sam za tu svrhu. Na njega je već uplaćeno 100 tisuća kuna UO HRS-a, svoj doprinos dali su njegovi bivši suigrači, sportski djelatnici,a prema riječima direktora kluba Bartola Kaleba, novcem s tog računa isključivo može raspolagati samo njegova supruga. Ulaznice za dvoboj s Barcelonom već su u prodaji, cijene su 30 i 50 kuna, a mogu se kupiti preko www.ulaznice.com.hr, ali i preko svih njihovih ovlaštenih prodajnih mjesta.

Žiro račun Hypo banke Zagreb, za pomoć u liječenju bolesti Iztoka Puca je: 250009 - 3103418680

Trener Zagrebaša Ivica Obrvan bio je zadovoljan raspletom susreta s Schaffhausenom, a ovako je analizirao tijek susreta: Izuzetno mogu biti zadovoljan raspletom. Uzeli smo bodove na teškom gostovanju, gdje se bodovi ne osvajaju lagano. I Barcelona je ovdje morala odigrati dobru utakmicu da stigne do pobjede. Najavljivali smo pozitivan rezultat, znači ili s bodom ili s pobjedom bili bi zadovoljni, ali ovako je najslađe. Utakmica je mogla otići na bilo koju stranu, a mi smo je dobili s jednim pogotkom viška."

"Dobro smo se obranili u posljednjem napadu, sačuvali smo taj drugi bod. U prvom poluvremenu smo i mi imali tri pogotka viška, koje smo prokockali zbog glupog isključenja. U nastavku smo stalno stizali prednost, ali smo sačuvali prisebnost i stabilnost, koja nam je i osigurala pobjedu. Čestitao bih svojim igračima, ali i ljudima koji su nas tamo došli bodriti," zadovoljan je bio Obrvan.

Junak utakmice protiv Schaffhausena bio je Marko Kopljar, koji je zabio čak devet pogodaka, a odgovornost je preuzeo i posljednjim minutama utakmice, kada se lomio rezultat. Možemo reći kako je postigao ključne golove u samoj završnici utakmice, kojima je CO Zagreb osigurao pobjedu: "Bila je napeta utakmica. Možda smo se mogli i ranije odvojiti, ali i zbog problema u realizaciji, kao i nekih poteškoća u obrani Švicarci su nas u prvom poluvremenu stigli te su nas držali u neizvjesnosti do samog kraja. Ovo je težak teren, teško gostovanje za svaku ekipu, no, pokazali smo mentalnu čvrstinu, ali i znanje kako doći do pobjede u ovakvoj utakmici."

"U subotu protiv Lovćena nema opuštanja, idemo na pobjedu," kratko je Marko najavio dvoboj regionalne SEHA lige.

Niti trener Obrvan se ne boji kratkog razmaka između dvije utakmice. U subotu u 18 sati Zagrebaše očekuje dvoboj petog kola regionalne lige protiv Lovćena, a ulaz za sve navijače je slobodan: "Kratak je razmak između dvije utakmice. Mogli smo pomaknuti i ovaj dvoboj u nedjelju, ali nas je gost zamolio da ne ipak ne mijenjamo termin ove utakmice. No, manje više nama je svejedno. Regenerirat ćemo se koliko budemo mogli, a priliku za dokazivanje dobit će mlađi igrači i oni koji u dosadašnjim utakmicama nisu dobili veću minutažu. Ovo će im biti fantastična prilika, ako ništa drugo da borbenošću pokažu kako im je mjestu u ekipi. Namjera je da oni koji manje igraju izvuku teret te utakmice, ostali će biti tu da pomognu."

Problem realizacije

Na utakmici protiv Schaffhausena bio je vidljiv i problem realizacije kod Zagrebaša, stvarale su se izgledne prilike za šut, ali što vratnice, što raspoloženi vratar, nisu dozvolili da se napravi i neko sigurnije vodstvo: "Taj problem postoji, ali me veseli što mi radimo te šanse, što se nalazimo u prilici za lagane pogotke. Naravno da onda to uzrokuje i nesigurnost u obrani i naravno da bi bilo zabrinjavajuće kada bi to odredilo utakmicu i odvelo ju u drugom smjeru. Jedina moja opaska ili zamjerka igračima ide prema korištenju treninga za takve stvari. Maksimalno koncentrirano se mora na treningu pristupiti takvim prilikama te je onda puno lakše na utakmici zabiti te stvari."

"Žao mi je jedino što smo promašili i dva sedmerca, koja nisu bila niti puknuta na pravi način, ali dobro je što nam se takve stvari još uvijek nisu obile o glavu", kritičan je bio trener.

Vratari

CO Zagreb je dokazao kako se utakmica može dobiti i gotovo bez učinka vratara. Šego je bio solidan u prvom dijelu, skinuo je osam lopti, ali u nastavku utakmice, koliko god to nevjerojatno zvuči, jedina vratarska obrana bila je ona u posljednjoj sekundi utakmice, kojom je spašena pobjeda: "U nastavku utakmice Šego i Pešić zajedno su imali samo jednu jedinu obranu, i to onu u zadnjem napadu Švicaraca. Ovo je bila iznimka koja potvrđuje pravilo kako se bez obrane vratara ne može dobiti utakmica. Naravnom, nisu oni krivi za to. Obrana je kompletno bila slabija u nastavku, nismo se dobro pratili njihova križanja, no, na kraju kada se sve zbroji, vratari su ipak dali svoj doprinos u ovoj pobjedi, a očekujem kako će u nastavku sezone biti sve bolji."

Reakcije na učinak igrača

zahvala navijačima u švicarskoj

Direktor kluba Bartol Kaleb zadovoljan je bio rezultatom i pobjedom u Schaffhausenu, ali je bio i oduševljen našim navijačima, koji su nadglasali domaće Švicarce :Pobjedi se na gleda u zube, odigrali smo solidno, hrabro, protiv vrlo dobre momčadi, ali na dobrom smo putu da ostvarimo prvi cilj, a to je drugo mjesto u skupini. U goste nam u idućem kolu dolazi Barcelona, s kojom smo dosta tog prošli u posljednjih 15 godina europskog rukometa, ali uz poseban motiv i punu dvoranu očekujem i dobar rezultat. Želio bih još samo uputiti poseban pozdrav te pohvaliti i naše 'Švicarce' koji su nas došli bodriti u Schaffhausen. Napravili su odličnu atmosferu, bili su glasniji od domaćih, uz klub su bili čitavu utakmicu, a o navijanju dovoljno govori i izjava jednog njihovog igrača nakon utakmice koji je izjavio kako su se osjećali kao da su gosti u vlastitoj dvorani."

"S Tončijem ne mogu biti nezadovoljan. On je u prvom poluvremenu ušao u izgledne prilike za šut. Ne znam zašto nije bilo realizacije. Nakon tri promašaja uvukla se nesigurnost u njegovu igru, ali mislim kako će se i on vrlo brzo vratiti u pravu formu," bio je trenerov osvrt na učinak Tončija Valčića.

Kapetan Zagrebaša Zlatko Horvat ponovno je bio jedan od boljih na terenu. Imao je Obrvan malu zamjerku na njegovu partiju. U jednom trenutku i Matulić je umjesto njega dobio priliku za igru pa je trener morao to malo i pojasniti: Horvata sam izvadio jer nije mogao više stajati na nogama. Potrošio se u stalnoj trci gore dolje po terenu, ali sam mu zamjerio što je sebično reagirao pa mi nije sam prijavio da je umoran. Šutnuo je važnu loptu iz teškog kuta, što nije bilo potrebno. Zato je dobio mali predah".

Samo kratko o Barceloni

Bez obzira na pobjedu dojam je kako rukometaši CO Zagreba još imaju rezerve u igri, kako još ima puno prostora za napredak, jer će protiv Barcelone trebati pružiti jednu vrhunsku rukometnu predstavu kako bi se ugrozilo aktualnog europskog prvaka: "Moramo napraviti veći pomak u igri u obrani. Podići razinu koncentracije. U Banja Luci i protiv Bosne to je dobro funkcioniralo, ali ovo je protivnik koji neke naše propuste neće tolerirati. Nadamo se kako ćemo se dobro spremiti u tjednu koji je pred nama, oni su i dalje favoriti, ali nećemo razmišljati na načina da ih ne možemo pobijediti."

Ovo ne govorimo reda radi, naš cilj bit će pobjeda u toj utakmici, tako i razmišljamo tako ćemo se i postaviti. Računamo da će se dignuti forma pojedinih igrača, a uz pomoć pune Arene i bučnih navijača možda priredimo i iznenađenje," najavio je za kraj Obrvan.

U petom kolu regionalne SEHA lige rukometaši Croatia osiguranje Zagreba u subotu u 18 sati u Kutiji šibica dočekuju crnogorski Lovćen, a ulaz je za sve gledatelje besplatan.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Kadetten27:28RK Zagreb
Barcelona36:24IK Sävehof
Bosna BH Telecom18:25Chambéry
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.10.2011. u 11:58
    rak pluća, kako pišu čovjek nikad nije zapalio cigaru, vodio uredan sportski život, al jbg. bolest ne bira!
    Obrisan korisnik
  • narada10814.10.2011. u 21:51
    Je li ko zna koja to bolest muci Iztoka Puca?
    narada108
  • zrinkec14.10.2011. u 19:38
    Svaka čast ovima koji su donijeli tu odluku
    zrinkec
  • Obrisan korisnik14.10.2011. u 19:09
    lijepa gesta za rukometnu legendu Iztoka Puca!
    Obrisan korisnik