Liga prvaka - Skupina A, 3. kolo, 13.10.2011.
Kadetten
Kadetten 27:28(14:14) RK Zagreb
RK Zagreb

Schaffhausen pao tek u posljednjoj minuti

Damir Žbulj • četvrtak, 13.10.2011.
Schaffhausen pao tek u posljednjoj minuti
Foto: EPA

Croatia osiguranje Zagreb upisao je i treću pobjedu u trećem kolu skupine A Lige prvaka. Na gostovanju kod Kadetten Schaffhausena, u uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici, nakon neodlučenog rezultata na poluvremenu, do slavlja su uspjeli stići tek u posljednjoj minuti utakmice. Zagrebaše je predvodio Marko Kopljar, koji je s osam pogodaka bio najbolji strijelac.

Nakon uvodne dvije pobjede u skupini A rukometne Lige prvaka Croatia osiguranje Zagreb u Švicarskoj je kod Kadetten Schaffhausena u trećem kolu tražio nove bodove i prvu gostujuću pobjedu. Današnji domaćin je u prvom kolu svog europskog ovosezonskog puta deklasirao Bosnu u Sarajevu, protiv Barcelone je pružio solidan otpor, ali na kraju je ipak izgubio taj susret.

CO Zagreb je prema najavama u Švicarsku stigao po pozitivan rezultat, što je značilo minimalno ne izgubiti, ali novootvorena dvorana gdje su ugošćeni te neugodan i ozbiljan protivnik upućivali su kako Zagrebaše protiv Schaffhausena, pogotovo na njihovom terenu, ne očekuje lagan posao na putu prema osvajanju novih bodova.

odlična večer kopljara

Vezane vijesti

Kod Zagrebaša fantastičan je bio Marko Kopljar, koji je postigao osam pogodaka, od kojih su dva bila izuzetno bitna u samoj završnici utakmice. Kapetan Horvat je zabio pet, dok je Balić dodao četiri. Marin Šego upisao devet obrana. Kod domaćina prednjačili su Graubner, Starczan i Ursic, ali prvo ime Schaffhausena bio je vratar Vaškevičius, koji je obranio čak 15 pokušaja rukometaša CO Zagreba.

Trener hrvatskog prvaka Ivica Obrvan u susret je krenuo s Šegom na vratima, Valčićem, Balićem i Kopljarom na vanjskim pozicijama, Vukić i Horvat bili su na krilima dok je crti bio Marino Marić.

Susret je pogotkom otvorio domaćin, ali već u idućem napadu Kopljar se visoko vinuo i poravnao rezultat. Golovima Balića i Horvata drže rezultatski priključak, a Valčić svojim pogotkom u petoj minuti prvi put Zagrebaše dovodi u vodstvo. U sedmoj minuti, isključenjem Graubnera, hrvatski prvak ima priliku povećati prednost, no ne koristi na pravi način te minute. Tek u desetoj minuti, pogotkom Marića s crte Zagrebaši odlaze prvi put na plus dva.

U tim minutama raspoloženi su Marić i Horvat, ali kapetan CO Zagreba nažalost u 13. minuti ne uspijeva realizirati sedmerac za povećanje prednosti na tri gola viška. Što nije uspjelo Horvatu, napravio je Kopljar iz prodora u 17. minuti, kada prvi put svoju ekipu odvodi na plus tri.

Domaći trener Hrachovec pozvao je tada minutu predaha, koja je pomogla njegovim igračima. Starczan drugim pogotkom s krila, Uršić s crte te Kukučka s vanjske pozicije zatvaraju seriju i poravnavaju rezultat na 10:10, nakon 20 minuta igre.

Slabo je funkcionirala obrana Zagrebaša u tim minutama, a Ursic nastavlja zabijati pa još jednom s crte pronalazi put do mreže i svoju ekipu dovodi u novo vodstvo. No, tada ulazi u seriju Špiler, postiže dva pogotka, zarađuje isključenje protivnika te ponovno okreće prednost na gostujuću stranu. Vukić je svoj prvi pogodak postigao u posljednjoj minuti prvog poluvremena, za novo vodstvo i 13:14 CO Zagreba. Do odmora je Balić uspio zaraditi isključenje i sedmerac za Schaffhausen, Uršić je siguran realizator i svojim četvrtim pogotkom poravnava rezultat poluvremena na 14:14.

U nastavku, ako da su Zagrebaši malo posustali, sjajni litavski vratar Vaskevičius skida sedmerac Špileru, a tek nakon četiri minute igre u drugom dijelu, Horvat postiže prvi pogodak za goste. U 36. minuti Balić ponovno griješi u napadu, a Švicarci realiziraju kontru i odlaze na plus dva.

prvo lovćen pa barcelona

Idući susret Croatia osiguranje Zagreb igra već u subotu u sklopu regionalne SEHA lige kad im, uz slobodan ulaz za navijače, u Kutiju šibica dolazi crnogorski Lovćen. U idućem kolu Lige prvaka ljubitelje rukometa u Zagrebu očekuje prava poslastica kada u subotu 22. listopada u Arenu dolazi europski prvak Barcelona.

Zagrebaši su u tim minutama razbranili protivničkog vratara, pogađali su i vratnice, u obrani nisu igrali dovoljno čvrsto i agresivno., a Graubner, Starczan i Uršić zabijali su kako su htjeli te su konstantno bili barem u minimalnoj prednosti.

Balić se trudio, ali je dosta griješio i komplicirao u napadu pa smo morali čekati na 25. minutu i vrlo bitan pogodak Špilera, kojim je rezultat poravnat na 25:25. Očekivano smo ušli u uzbudljivih i neizvjesni posljednjih pet minuta. Kopljar je fantastičnim šutem s deset metara u 57. minuti nakon dugo vremena ponovno CO Zagreb doveo u vodstvo.

Kopljar je postigao i ključan pogodak 40-ak sekundi prije kraja utakmice, za 27:28, a posljednji napad Schaffhausen nije uspio realizirati. Imali su i igrača više na terenu, ali s istekom vremena Šego je zaustavio pokušaj Švicaraca s krila te je CO Zagreb ipak uspio stići do minimalne i teško ostvarene pobjede.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Kadetten27:28RK Zagreb
Barcelona36:24IK Sävehof
Bosna BH Telecom18:25Chambéry
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.10.2011. u 00:31
    bravo obrvan samo tako nastavi,i sve cestitke kopljaru i maricu........al balic je iznad svih....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2011. u 18:57
    sta tek ocekivati od Barce , totalni debakl
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2011. u 15:37
    Super m izgleda ova momčad s dosta mladih igrača koji dolaze i dokazuju se.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2011. u 11:33
    samo tako, sad će i prvenstvo kod susjeda, hvatat formu i čuvat se od ozljeda!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2011. u 09:46
    Marko će diplomirat 22. ili neće, vidjet ćemo.
    Obrisan korisnik