Rukomet

CO Zagreb na prvom gostovanju

Damir Žbulj • četvrtak, 13.10.2011.
CO Zagreb na prvom gostovanju
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaše Croatia osiguranje Zagreba u četvrtak u 20 sati očekuje susret trećeg kola Lige prvaka. Nakon uvodne dvije, moglo bi se reći rutinske, domaće pobjede nad Sävehofom i Bosnom, očekuje ih prvo gostovanje, ali i prva utakmica protiv snažnijeg protivnika, švicarskog Kadetten Schaffhausena.

Croatia osiguranje Zagreb u prva dva kola ovosezonske rukometne Lige prvaka, u dva domaćinska nastupa, dobro je odradio svoj posao. Uz malo više muke, što je bilo i za očekivati u premijernom europskom ovosezonskom nastupu, svladan je švedski Sävehof, dok je protekle subote, također u zagrebačkoj Areni, teško stradala Smajlagićeva Bosna. Protiv dva nominalno slabija protivnika u skupini, upisane su sigurne, ali i očekivane pobjede, a gostovanje kod Kadetten Schaffhausena bit će prvi pravi ovosezonski test kvalitete za rukometaše Ivice Obrvana.

Ivica Obrvan: "U Švicarskoj želimo zabilježiti pozitivan rezultat, dakle, pobjeda ili neodlučeni rezultat bi nas zadovoljili. Znamo da igramo protiv dobre ekipe koja je prošle sezone na domaćem terenu pokazala kolika je dobra. Dobar rezultat mnogo bi nam značio kako bismo podigli samopouzdanje i formu prije Barcelone."

Zagrebaši su kao cilj u skupini A Lige prvaka postavili osvajanje barem druge pozicije, pod pretpostavkom da će europski prvak Barcelona biti neprikosnoven te da će oni ugrabiti startnu poziciju broj jedan prije nastavka natjecanja. Za drugo mjesto hrvatski prvak trebao bi se boriti s francuskim Chamberyjem te Schaffhausenom. Gostovanje kod Švicaraca, u njihovoj novootvorenoj dvorani, pred oko četiri tisuće bučnih navijača, koji dobro razumiju rukomet, bit će sigurno pokazatelj snage i moći Obrvanovog sastava.

Švicarci su u dosad odigrana dva kola u skupini A prvo porazili Bosnu u Sarajevu, s visokih 11 pogodaka viška. No, na poluvremenu te utakmice bilo je 16:16, da bi tek u nastavku susreta uspjeli slomiti svog protivnika. U drugom kolu ugostili su aktualne eurropske prvake, momčad Barcelone. Španjolci su do poluvremena te utakmice uspjeli stići samo do minimalne prednosti od jednog pogotka viška, da bi do kraja tu razliku uspjeli povećati 'samo' na plus četiri. Naravno, Barcelona nije tu utakmicu odigrala kao da im je to finale Lige prvaka, ali rezultat na kraju tog dvoboja ipak nam može približiti kako će Schaffhausen CO Zagrebu biti dostojan i ozbiljan suparnik, pogotovo na svom parketu te da će biti potrebno odigrati kvalitetnih 60 minuta kako bi se u Zagreb vratili neporaženi.

Kapetan CO Zagreba, Zlatko Horvat: "U Švicarsku idemo po pobjedu, no sigurno je kako će nam biti teško budući da igramo u njihovoj dvorani pred četiri tisuće ljudi, međutim, mi vjerujemo u naše slavlje."

Schaffhausen, po imenima, ne spada u sam vrh europskog rukometa, ali su dobro izbalansirani sastav, na čelu s trenerom Petrom Hrachovcem, bivšim desnim krilom kluba, koji je nakon prestanka aktivne igračke karijere preuzeo kormilo kluba. "Naš cilj ove sezone je ponovno prolazak skupine, ali ove sezone bit će nam teže jer uz Barcelonu, CO Zagreb i Chambery, mislim da je skupina teža od one prošlosezonske. Nadamo se kako će naša nova dvorana biti u svakoj utakmici rasprodana te kako će podrška biti na razini iz finala Kupa EHF od prije dvije godine. Tada je sve moguće," planovi su trenera Hrachovca.

Od igrača koje bismo mogli istaknuti, poznavateljima rukometa zapet će za oko ime Rumunja Raresa Jurce, bivšeg desnog vanjskog CO Zagreba od prije nekolko sezona. Iskusni 35-godišnji pivot Iwan Ursic, švicarski reprezentativac hrvatskih korijena, trenutno je najbolji strijelac kluba u Ligi prvaka s 12 postignutih pogodaka. Poljak Leszek Starczan ubojit je s lijevog krila, a Barceloni je utrpao čak devet golova. Slovak Petr Kukučka je njihov organizator igre, Srbin Stojanović s vanjske pozicije također može biti neugodan, a hendikep za njihovu ekipu bit će izostanak Christiana Dissingera, 20-godišnjeg lijevog vanjskog, koji se smatra jednim od najperspektivnijih mladih europskih igrača. Nijemac je teško ozlijedio koljenu u susretu protiv Barcelone te će s terena izbivat više od pola godine.

"Dobili smo skupinu koja nije ni najteža ni najlakša, naime, u skupini su tri ekipe koje konkuriraju za drugu poziciju, a to smo mi, Francuzi i Švicarci, dok je Barcelona favorit. Međutim, sve ovisi o formi, ozljedama, bolesti. Kada bismo bili drugi u skupini bio bi to u odnosu na prošlu sezonu korak naprijed te se nadam da ćemo u tome uspjeti," očekivanja su trenera Obrvana.

Zagrebaši spremni dolaze u Švicarsku, u potrazi za pozitivnim rezultatom, koji bi ih približio ostvarenju ovosezonskog cilja u skupini A Lige prvaka. Trener Obrvan može računati na sve igrače, osim na već dulje vremena ozlijeđenog Manuela Štrleka. Kapetan Horvat, nakon oporavka od teške ozljede, koja ga je udaljila s terena gotovo čitave prošle sezone, ponovno je u odličnoj formi.

Probudio se i Marino Marić, Marko Kopljar pomalo je iznenađujuće odlučan i ubojit u napadu, uz standardno dobre partije koje inače pruža u obrani. Šego i Pešić sve su bolji duet na vratima hrvatskog prvaka, ali na početku sezone jedino što je možda pomalo zabrinjavajuće je forma Tončija Valčića te posebno Ivana Balića, koji bi i ove sezone trebao biti ta kvaliteta više, koji bi trebao predvoditi zagrebački sastav do pobjeda. Ivano još nije onaj pravi, ali nadamo se kako će se već danas protiv Schaffhausena te posebno u idućoj utakmici Lige prvaka, u Zagrebu protiv Barcelone, pokazati u pravom izdanju.

Već u subotu protiv Lovćena

Rukometaši CO Zagreba već u subotu igraju susret petog kola regionalne SEHA lige. U 18 sati u Kutiji šibica gostuje crnogorski Lovćen, a ulaz na tu utakmicu je besplatan.

Protiv švicarskog Schaffhausena CO Zagreb posljednji put u Ligi prvaka igrao je prije četiri godine. Zagrebaši su na gostovanju te godine bili poraženi s četiri pogotka razlike, da bi u revanšu u Ledenoj slavili s plus tri, što je sigurno još jedno malo upozorenje kako ih u četvrtak očekuje solidna, izuzetno domaćinska ekipa, koja je na svom terenu sposobna otkinuti bodove bilo kojoj europskom sastavu. Dokazali su to i prošle sezone u knockout fazi Lige prvaka, kada je francuski Montpellier njihovu dvoranu napustio s pet golova minusa, koje su ipak uspjeli nadoknaditi u uzvratu pred svojim navijačima.

Utakmice protiv Sävehofa i Bosne te lagane i sigurne pobjede, za igrače Ivice Obrvana bile su samo zagrijavanje za iduća dva europska dvoboja. Gostovanje kod Schaffhausena te dvoboj protiv europskog prvaka Barcelone u Zagrebu bit će mjerilo snage i kvalitete ovosezonskog sastava Zagrebaša.

Liga prvaka, skupina A, treće kolo:
Kadetten Schaffhausen - Croatia osiguranje Zagreb, 20 sati

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Kadetten27:28RK Zagreb
Barcelona36:24IK Sävehof
Bosna BH Telecom18:25Chambéry
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10813.10.2011. u 21:30
    uff jbt kako su izvukli ovu pobjedu za jedan gol. Takticka majstorica. A Hrvati u dvorani pravilil pravi spektakl
    narada108
  • Obrisan korisnik13.10.2011. u 12:22
    nakon 2 treninga sad ćemo vidjeti koliko smo jaki. sretno dečki!
    Obrisan korisnik

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Kadetten27:28RK Zagreb
Barcelona36:24IK Sävehof
Bosna BH Telecom18:25Chambéry
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Izdvojeno