Košarka

Žorić i Perić pobijedili na gostovanju

Dino Brumec • subota, 15.10.2011.
Žorić i Perić pobijedili na gostovanju

Lagun i Unicaja otvorili su treće kolo španjolskog košarkaškog prvenstva utakmicom u subotu navečer. Unicaja je zabilježila tijesnu pobjedu svladavši svoje domaćine 95:92, a Luka Žorić i Hrvoje Perić nisu imali baš bajnu večer u pobjedi svoje momčadi.

Nakon manje od 48 sati momčad Laguna opet je nastupila u španjolskom prvenstvu. Zatvorili su drugo kolo Endesa lige porazom od Valladolida, a sad im je "pripala čast" da otvore i treće. No, utakmica je još jednom otišla na stranu suparnika, a razlika koševa opet je na kraju iznosila tri.

Unicaja ih je svladala na gostovanju rezultatom 95:92, a za pobjednika nastupila su i dvojica hrvatskih košarkaša. Luka Žorić u 18 minuta na terenu zabilježio je sedam koševa, a pogodio je dvije od tri lopte iz igre. Rubrike "skokovi" i "asistencije" kraj njegovog imena ostale su prazne. Hrvoje Perić, pak za nešto više od šest minuta nije uspio ubaciti koš.

Kod domaćina najefikasniji su bili Panko s 27 i Vidal s 16 koševa. Unicaju je predvodio Freeland s 22 ubačaja i deset skokova. Darden i Valters su zabilježili 14, odnosno 13 koševa i na taj način dali obol ovoj pobjedi.

Unicaja je prva momčad koja je stigla do treće pobjede, a sutra se igra ostatak utakmica iz ovog kola kada Real Madrid gostuje u Valladolidu, a Barcelona ide u goste Cajasolu.

ACB liga, 3. kolo:
Lagun Aro – Unicaja 92:95

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!