Košarka

Vrlo dobri Hrvati u Turskoj

Marko Domljanović • nedjelja, 16.10.2011.
Vrlo dobri Hrvati u Turskoj
Foto: Kristijan Komarica

Ove subote počela je i turska košarkaška liga, a aktivni su bili i hrvatski igrači. Prvak Fenerbahče krenuo je u obranu naslova uvjerljivom pobjedom protiv Trabzonspora, a pobjede su upisali i Galatasaray i Anadolu Efes.

Igrači Nevena Spahije su u prvenstvenoj premijeri ugostili Trabzonspor i upisali uvjerljivu pobjedu. Gosti su prvacima ozbiljniji otpor pružili samo u prvoj četvrtini koju s završili sa tri poena zaostatka (23:20), a do poluvremena prednost domaćina. raste na okruglih deset koševa - 44:34. Utakmica je prelomljena u trećoj dionici koja završava rezultatom 24:5 za Fener, a Trabzonspor u posljednjih deset minuta tek malo uspijeva uljepšati stanje na semaforu za konačnih 88:63.

Naši igrači pružili su odlične utakmice večeras i predvodili domaće igrače od kojih su čak petorica postigla više od deset koševa. Bojan Bogdanović bio je najbolji strijelac turskog prvaka sa 13 postignutih koševa, a Roko Ukić je bio tek za nijansu slabiji sa ubačenih 12.

Drugi turski gigant, Anadolu Efes (do kraja prošle sezone poznatiji kao Efes Pilsen), također je prvenstvo otvorio uvjerljivom pobjedom, ali kod Erdemirspora. I ovdje je neizvjesnost trajala samo jednu četvrtinu koju gosti zaključuju sa 17:14, a do kraja poluvremena odlaze na 42:24. Za razliku od Fenerbahčea, Efes se do kraja utakmice nije opuštao pa je Erdemirspor doživio pravu katastrofu i upisao poraz od 53:89.

Pobjednik kvalifikacijskog turnira Eurolige u Vilniusu, Galatasaray, također je upisao pobjedu na gostovanju, a žrtva je bio Olin Edirne. Gosti su već na kraju prve dionice imali deset poena viška (33:23) što su još malo povećali do poluvremena, da bi treću četvrtinu dobili sa 12 koševa razlike i tako otklonili svake sumnje. Razlika se u posljednjoj dionici nije puno mijenjala pa je rezultat na kraju glasio 71:98. Lukša Andrić imao je skromnu partiju sa dva ubačena koša.

Tofas naših Jurice Žuže i Tomislava Ružića upisao je pobjedu na gostovanju kod Mersina, a naši su igrači i ovdje igrali važne uloge postigavši po deset koševa. Tofas se nametnuo već u prvom poluvremenu koje rješava u svoju korist sa 36:25. Domaćini su se uspjeli približiti u trećoj dionici, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu jer Tofas odigrava jako dobru završnicu i upisuje pobjedu od 72:61.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.10.2011. u 10:02
    očekivano od bogdanovića i ukića, bravo dečki!
    Obrisan korisnik