Nogomet

Kelava: "Lakše ako se Ajax krene nadigravati"

S Maksimira:Borna Rupnik • nedjelja, 16.10.2011.
Kelava: "Lakše ako se Ajax krene nadigravati"
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo je u petak u Zadru doživio prvi prvenstveni poraz, a već u utorak slijedi novi dvoboj Lige prvaka. Na Maksimir dolazi Ajax, a Ivan Kelava i Luis Ibanez uvjereni su da Zagrepčani mogu zadovoljni napustiti teren...

Nakon poraza od Real Madrida u Zagrebu te od Lyona na Gerlandu, hrvatski će prvak u sklopu trećeg kola elitnog europskog natjecanja odmjeriti snage s prvakom Nizozemske, amsterdamskim Ajaxom.

"Želimo izvući što bolji rezultat, odnosno pobijediti. Nije ni Ajax pobijedio za vikend, a na kraju nam je najvažnije razveseliti navijače dobrom partijom. Želimo bodove kako bismo ostali u borbi za treće mjesto, šanse nam tada izrazito rastu", rekao je u uvodu Dinamov vratar Ivan Kelava.

Nema slabosti na Ajaxovom golu

Ajaxu se u prvenstvenom susretu protiv AZ-a ozlijedio vratar Vermeer. No, Kelava ne misli da će Nizozemci zato biti osjetnije oslabljeni na Maksimiru: "Drugog vratara Cillessena su doveli za nekoliko milijuna eura. Ne može biti loš".

Nekoliko je riječi ipak morao posvetiti prvom prvenstvenom porazu. Dinamo je u petak posrnuo u Zadru: "Nije bilo dobro, nismo ispoštovali što nam je rečeno. Bila je to naša slaba predstava u kombinaciji s motiviranom protivnikom".

Kako teku pripreme za Ajax? "Misli su nam do vikenda, nakon reprezentativne stanke, bile okrenute prema Zadru, ali trener će nas sigurno upozoriti na sve njihove mane i prednosti", odgovorio je čuvar mreže hrvatskog prvaka.

Je li Lyon bolja momčad od Ajaxa? "Najbolje su ekipe svojih država. Lyon je fizički moćniji, Ajax više teži nadigravanju. Međusobno su igrali 0:0, ali našom dobrom izvedbom možemo čak i takvog protivnika staviti u drugi plan".

"Bit će nam lakše ako se Ajax krene nadigravati s nama", dodao je Kelava.

Argentinski branič Luis Ibanez također nije želio previše svojih razmišljanja posvetiti porazu na Stanovima: "Zadar trebamo zaboraviti, idemo dalje".

"Atmosfera u svlačionici je dobra. Mislimo samo na Ajax i na pobjedu, želimo vratiti pobjednički ugođaj. Ja se trenutno osjećam dobro, od danas sam u punom pogonu treninga", zaključio je Ibanez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.10.2011. u 23:15
    Ajax će biti pometen...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.10.2011. u 15:48
    Da, ulaskom u LP smo zadovoljili apetite za europu ove sezone, sad nek igraju iz gušta bez pritiska :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.10.2011. u 15:02
    sami ulazak u lp je značajan uspjeh
    Obrisan korisnik
  • KORISNIK 00716.10.2011. u 14:27
    napravite vise JEDAN REZULTAT kako spada osim brbljanja,od Malmoa doma je JEDNO jedino vrijedno spomena ste ste prikazali u ovoj cijeloj godini,premalo
    KORISNIK 007